середу, 17 лютого 2016 р.

Вечір поезії у дружньому колі

          У День Святого Валентина члени клубу «У дружньому колі» зібралися на вечір поетичного ренесансу. Кохання і поезія були головними дієвими особами заходу. Присутні, наче перенеслися в окремий світ, де панують емоції, настрої і почуття, де немає нічого матеріального, є лише духовне.
         Звучала поезія кохання…ніжна і відверта, щира і трепетна. Свої улюблені ліричні вірші декламували Луїза Яковенко та Таїсія Савченко, Галина Материнко та Ольга Помаз, Людмила Якимець та Тетяна Торба, Людмила Тарасенко та Валентина Куценко. А Наталія Норка подарувала присутнім авторський вірш «Ода Любові». Здавалось, всі поезії про одне світле почуття, а виявилось всі вони різні, у кожній звучала своя, особиста історія кохання, кожна мала свою родзинку та особливе значення. І в тому, мабуть, головна принада поезії кохання.

         Ліричні рядочки, рано чи пізно, починала писати чи не кожна закохана дівчина. Тож і цього разу ведучі заходу Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка запропонували присутнім на мить повернутись у юність і скласти сенкани. Всі гуртом з легкістю створили сенкани до слів кохання, коханий, кохана, щастя.
       Музичні паузи легко вписались між виступами читців. Ніжна лірика пасувала жіночим голосам, дивовижний вокал Анни Валєєвої та Таїсії Лаврик-Бутенко привніс у залу мрійливо-загадковий настрій.
     Мелодія і слово розбурхали жіночі серця, емоційна легкість заповнила душі, час спілкування збіг непомітно.
   З цікавістю присутні переглянули книжкову поличку-інсталяцію «Трикутник ніжності: він, вона і вірші», де представлено поетичне розмаїття з фонду бібліотеки, та деякі книги обрали для домашнього читання,щоб ще і ще раз пірнути з головою у поетичний світ поезії кохання.





Немає коментарів:

Дописати коментар