пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Горить свіча пам’яті

До 95 – річчя від дня народження Володимира Малика
          Він пішов  з життя, але його твори ще довго житимуть і увіковічуватимуть пам’ять про нього. Світло душі невгамовного літописця Посульського краю Володимира Малика, перелите в численні талановиті книги, буде ще довго зігрівати наші серця.
       Літературна година вшанування пам’яті письменника «Добрий чарівник з тихої  Лубенщини» зібрала у читальний зал дитячої районної бібліотеки найактивніших читачів книгозбірні.
Про літературний і життєвий шлях  земляка: поета і прозаїка розповіла бібліотекар Катерина Підтоптана.
        З великим задоволенням і цікавістю учні читали та аналізували твори письменника, взяли участь у вікторині «Літературними стежками Володимира Малика». Також відбувся конкурс дитячих малюнків за творами письменника.
        Дуже полюбляють дітлахи віршовані казки, героїчні поеми та історичні романи талановитого українського письменника про захист рідної землі від навали  чужоземних загарбників, про давньоруських богатирів та народних героїв, про героїчну історію України, в серці якої ніколи не догорить свіча свободи, не згасне полум’я надії.
        Бібліотекарі наголосили на великому патріотизмі письменника, відзначивши, що найбільше багатство нашого земляка, літописця В.К.Малика – це книги, в яких сконцентрувалася вся неосяжна його любов до рідного народу, до сім’ї, друзів, до Посульського краю і всієї України. Адже твори письменника вчать бути чесними, правдивими, сміливими і любити свою Батьківщину, свій край.


Немає коментарів:

Дописати коментар