середу, 17 лютого 2016 р.

Комп'ютерні курси – найцікавіша пропозиція бібілотеки

        Приблизно кожна п`ята людина в Україні досягла похилого віку. Із кожним роком ця цифра збільшується. З виходом на пенсію вони гостріше відчувають свою ізольованість, їм бракує простого спілкування. Сьогодні бібліотека – це місце, куди літні бажають приходити, оскільки можуть провести там свій вільний час у цікавий і корисний спосіб. 
        Один з пріоритетів центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика – створення нових можливостей, відкритого простору для спілкування, навчання та саморозвитку старшого покоління. Комп’ютерні курси для людей похилого віку уже протягом 5-ти років є однією з найцікавіших пропозицій бібліотеки, – розповідає Валентина Сьомак, директор ЦБС.

З 2012 року, завдяки Програмі «Бібліоміст», у бібліотеці функціонує відділ  інформаційного сервісу, де кожен бажаючий може безкоштовно пройти навчання з використання інформаційно-комунікативних технологій.
        На цих курсах користувачі мають можливість познайомитися з основами роботи з комп’ютером, вивчають основні текстові редактори, отримують практичні навички, які використовують для активного ділового та особистого листування, відправлення копій документів в будь-яку точку світу, безкоштовного зв`язку з друзями і родичами за кордоном, друкування своїх мемуарів, читання в Інтернеті газет в електронному варіанті, прослухування музичних файлів, перегляду улюблених фільмів, купівлі та продажу через Інтернет речей, цікавих інтелектуальних ігор в хвилини відпочинку тощо.
       За чотири  роки такі курси відвідали понад  250 людей різного віку.
        В лютому 2016 року  навчання розпочинають  чотири нові групи. В бібліотеці відбулося  перше зібрання бажаючих навчатися.
–  Світ комп’ютерів стане  для них не таким чужим, –  стверджує  завідуюча   відділом Оксана Василенко.



Немає коментарів:

Дописати коментар