понеділок, 22 лютого 2016 р.




Шляхами  творчої  долі  Володимира Кириловича  Малика.

         В Засульській сільській бібліотеці відбувся вечір літературного портрета «Шляхами творчої долі Володимира Кириловича Малика»  з нагоди 95- річчя з дня народження письменника.
          Важко назвати куточок землі, подібний до Полтавщини, на літературному небосхилі якого сяяло б стільки літературних  зірок. Та літературна Полтавщина  не лише геніальне вчора, це і геніальне сьогодні, і сповнене  високих устремлінь завтра. 

            Не вужчають полтавські горизонти, не міліють полтавські джерела, і  серед цих джерел чи не наймогутніше – лубенське. Адже віддавна називають наші Лубни – духовною, літературною столицею  полтавського  краю, де кожен третій – поет, а кожен другий – палкий його шанувальник.
      І звичайно ж, наш неперевершений, знаний у всьому світі  романіст – Володимир Кирилович Малик, якому 21 лютого виповнилося 95 років. Згасла його свіча на робочому столі. Але залишилися нащадкам сторінки його захоплюючих творів. У  книгах письменника  голосно дзвенять шаблі і степ, гуде запеклим боєм, гримить Славута, несучи на хвилях козацькі чайки, шумлять віковічні бори, ховаючи від ворога дозорців…. 
        До 95 – річчя від дня народження вийшло з друку видання «Незабутній Володимир Малик», яке безперечно стане прекрасним дарунком для всіх шанувальників таланту письменника.

Немає коментарів:

Дописати коментар