середу, 9 березня 2016 р.

Зустріч із творчістю Василя Лапушкіна

     Літературна – мистецька вітальня центральної районної бібліотеки ім. В. Малика гостинно відкрила двері для шанувальників творчості  самобутнього лубенського художника Василя Івановича Лапушкіна.
    Ведуча заходу Тетяна Сафронова запросила митця відповісти на запитання  відомої анкети Марселя Пруста. Анкетували Василя Івановича студенти медичного коледжу, які відкрили  для себе  непересічну особистість художника та його неповторне світобачення.
      Про спільні з Василем Івановичем проекти розповіла викладач лісотехнічного коледжу Ольга Миколаївна Вишневська. Вона презентувала глибоко філософські  цикли  робіт митця  2012 – 2015 років.

     Про активну участь  Василя Лапушкіна у мистецьких заходах та про його невтомну працю на ниві популяризації  живопису,  розповіли   голова Спілки художників Лубен Аліна Гончарова - Цівінська  та художник Володимир Мірошниченко.
     Голова літературного об’єднання ім. О. Донченка Олександр Міщенко подякував митцю за участь у оформленні близько 50 книг, серед яких  твори лубенських письменників: Наталі Баклай, Олександра Печори, Олександра Кияна. 
     Директор Лубенської централізованої бібліотечної системи Валентина Сьомак  привітала гостей бібліотеки та  запросила до наступних зустрічей  із літературою та мистецтвом. На згадку про чудове спілкування вона презентувала Василю Івановичу книгу про життя та творчість  художника  Георгія Малакова.








Немає коментарів:

Дописати коментар