понеділок, 21 березня 2016 р.

Два кольори долі Олександра Білаша

        Мальовнича щедра Полтавська земля вигойдала у своїй материнській колисці багатьох славних дочок та синів, чий талант піднісся над всією Україною. До когорти найталановитіших наших земляків належить і ім’я відомого композитора, поета, народного артиста України, лауреата Національної премії ім. Т. Г. Шевченка – Олександра Білаша.
         6 березня йому виповнилося б 85 років. Саме цій даті була приурочена музична година «Два кольори долі О. Білаша», яку підготували бібліотекарі абонементу центральної районної бібліотеки ім. В. Малика Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка, в рамках циклу заходів «Пісенна палітра України» для слухачів культурно – мистецького факультету міського центру соціального обслуговування населення.    

        Воістино влучно сказав журналіст Іван Бокий: «То велика помилка, ніби ми знаємо Білаша. Білаша ми ще тільки відкриваємо.» Виступ бібліотекарів був зосереджений на тому, щоб представити О. Білаша – не лише, як знаного композитора, автора добре відомих та улюблених пісень, а розкрити  його, як талановитого поета. Адже у його долі, як два кольори, переплелися ноти серця з музикою слова.
Я музику й поезію однаково люблю,
Хоч кажуть двох любити небезпечно…
Та я нічого вже з собою не зроблю –
Однаковісінько обох люблю.
                                                                                                                О.Білаш             
         Розповідь про життєвий та творчий шлях митця була мережана поетичними рядками та піснями, на екрані демонструвалися світлини композитора, його родини та друзів.
        В залі панувала атмосфера щирості, тепла та задушевності. Творча спадщина Білаша добре знана, тож присутні з радістю пригадали її та дружно підхоплювали разом з виконавцями кожний пісенний шедевр Маестро.




Немає коментарів:

Дописати коментар