четвер, 31 березня 2016 р.

Барвиста мелодія слова Вадима Крищенка


Рідне слово моє
В нім озвуться віки.
Рідне слово моє
І крізь хмари сія.
Словом вишию день,
Простелю рушники –
А на тих рушниках
Україна моя.

Ці рядки належать Вадиму Крищенку – нині знаному поетові – пісняру, чий внесок у сучасне поетичне мистецтво значимий та вагомий. А дорогу йому у велику творчість простелив автор легендарної «Пісні про рушник» Андрій Малишко який, оцінюючи твори молодого поета Крищенка, зауважив: «…твої вірші, Вадиме, як пісня…» Ці слова виявилися пророчими. Відтоді не один десяток років слухачі посміхаються і плачуть під композиції, автором яких є В. Крищенко. Воістину невичерпна кришталева чаша поетичного натхнення митця: сорок п’ять віршованих збірок, дев’ять десятків пісень, що барвисто вплелись у вінок поетичних рядків. Його поезія вирізняється з загалу, вона для вдумливого, зрілого читача, який вже навчився цінувати життя. Його поетичне слово підтримує і підносить людину на висоту, спонукає до осмислення буття та слугує вірним поводирем любові до рідної землі.

Долучитися до справді цілющого джерела творчості В.Крищенка мали змогу слухачі культурно – мистецького факультету міського територіального центру соціального обслуговування населення  на заході під назвою «Барвиста мелодія слова В.Крищенка». Бібліотекарі абонементу центральної районної бібліотеки імені  Володимира Малика Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка ознайомили присутніх з життєвим та творчим шляхом митця, звернули увагу на основну тематику його віршів. Відеозаписи поезій у виконанні автора та пісенні композиції у виконанні відомих українських співаків та гуртів доповнили та розширили загальне враження про творчий дивосвіт Майстра слова.
Зачаровані майстерністю автора присутні висловили своє бачення творчості В. Крищенка, де зазначили, що його  поезія зіткана з добра і любові, суціль перейнята українським духом, ще відмітили її легку проникливість у людські душі.



Немає коментарів:

Дописати коментар