четвер, 24 березня 2016 р.

«Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя»

        На фоні останніх подій у нашій країні та суспільстві патріотичне виховання постає з новою актуальністю. Тому в бібліотеках району вже стало традицією проводити заходи патріотичного спрямування.
     Зараз наша держава переживає тяжкі часи. Українці пам’ятають героїв  всіх часів. Незліченну кількість тяжких випробувань пережила наша багатостраждальна Україна. Чи не найстрашніше з них – це біль Великої Вітчизняної війни.
       Саме тому такими щемними словами  «Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя» розпочався вечір - пам’яті нашого земляка, Героя Радянського Союзу, офіцера – танкіста Дмитра Сірика   у Вільшанській ЗОШ 1-11 ступенів, зініційований бібліотекарем Мгарської сільської бібліотеки-філії Наталією Шаблею.
     Відкрив захід Олександр Ковалевич, учитель історії, наголосивши, що патріотичне виховання підростаючого покоління  сьогодні як ніколи на часі.
         З великою цікавістю, шанобливою увагою зустріли учні бібліотекаря, дружину учасника АТО Леоніда Шаблі  Наталію Григорівну, яка майстерно повела їх сторінками життєвого та  бойового шляху  Дмитра Івановича. Вдивляючись у документальні фото, представлені на  фотовиставці «Життя як спалах», учасники заходу пропускали крізь себе минуле.
        Надзвичайно натхненно декламували патріотичні вірші учні школи  Анастасія Чепалюк, Ірина Кисіль, Марина Ґава, Анна Кравчук, Ярослава Даценко.
        Захід ще раз  показав, якою живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини і врятував світ від фашистської навали. Ми ніколи не забудемо про героїчні сторінки нашої історії й про ту страшну ціну, яку заплатило старше покоління за наше право на життя.  





Немає коментарів:

Дописати коментар