вівторок, 7 березня 2023 р.


 Жіночий батальйон

     За останні 15 років роль жінок в українському війську суттєво змінилася. Йдеться не лише про кількість, яка за цей час зросла практично в 20 разів, а й про якість. Раніше жінки займали небойові посади - телефоністки, машиністки, кухарі, медики тощо. Поштовх до змін дали бойові дії на Донбасі в 2014 році, коли жінки вперше масово пішли воювати в добровольчі батальйони.  

     Як і 2014 року, нині українські жінки беруть участь у всіх аспектах дій на фронті. Вони живуть у підрозділах як волонтерки, служать бойовими медикинями, піхотинками, снайперками, кулеметницями. Серед них є відомі блогерки, які свою медійність теж поставили на допомогу армії. 

    Після повномасштабного вторгнення росії багато жінок вступили до лав армії вперше, щоб боронити свою державу.

    Захисниці мотивують, підбадьорюють та захоплюють мирних мешканців своїми героїчними вчинками. Вони діляться своїми думками, пережитими подіями. Також наші дівчата воюють з піснею. Бо українці співають завжди: і коли радісно, і коли тяжко. 

    Тож, дивлячись на те, як об’єднався український народ, як ми всі стали одним цілим, впевнено можна сказати що перемога скоро!

Слава Україні!


Немає коментарів:

Дописати коментар