четвер, 9 березня 2023 р.

 Єднаймо душі словом Кобзаря!

      9 березня, на початку весни, виповнюється 209 років від дня народження українського Кобзаря, письменника, філософа, художника - Тараса Шевченка. Публічна бібліотека імені Володимира Малика не залишилась осторонь цієї знаменної дати. Працівниками читальної зали оформлена тематична виставка «Єднаймо душі словом Кобзаря!».

      Книжкова виставка представлена трьома поличковими розділами: «Шляхами Тарасової долі», «Свою Україну любіть!», «Слово вічне, невмируще». 

     З матеріалів виставки ми дізнаємося про Кобзареве життя, відкриємо особистість Тараса Шевченка, його громадську діяльність та особливості його творчості. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими. 

      І нині Шевченкова поезія актуальна для нас,  як ніколи. Вона надихає українців у боротьбі, адже Україна в умовах війни з Росією знову змушена виборювати свою свободу і незалежність: «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! З вас правда, за вас слава і воля святая!» Ці слова стали афоризмами не просто так, а саме тому, що є актуальними в усі часи. В них містяться ознаки менталітету українців. Поезія Тараса Шевченка залишається сучасною завжди і так буде й у майбутньому.



Немає коментарів:

Дописати коментар