середу, 1 березня 2023 р.

 Доброта та милосердя - два крила

Коло партнерів Публічної  бібліотеки імені Володимира Малика досить широке і поповнюється щороку. Це громадські організації, освітні установи, заклади культури, засоби інформації, благодійні фонди, волонтери. Бібліотека є вигідним партнером для інших організацій, громадським центром культурного життя, спілкування, дозвілля.

Не один рік книгозбірня співпрацює з Лубенським дитячим соціально-реабілітаційним центром «Надія», який у військовий час фактично перетворився на тимчасовий прихисток для біженців із зони бойових дій.  Минулого року до співпраці долучилася і волонтер, сертифікований арт-терапевт Ксенія Ласковець. Як в бібліотеці, так і за її межами за час співпраці вже проведено не один десяток  заходів з особистісного розвитку діток.

Ці вихідні також були присвячені благодійним справам.

Завдяки інтерактивним заняттям, ліпленням з пластиліну - розробляли дрібну моторику рук.

Розмовляли з дітьми, які перебувають в центрі «Надія» про цікавий світ тварин, грали в активні ігри, читали цікаві книги.

В результаті цих занять діти здружилися, пізнали краще навколишній світ, отримали заряд позитиву.

Так, поєднавши два соціальних проєкти – бібліотечний «Милосердя Без меж» (керівник бібліотекар Лариса Гончарук) з соціальним проєктом для дітей «Долоньки» (засновник арт-терапевт Ксенія Ласковец)  досягається головна мета такого партнерства: бути  необхідними в найскладніші часи тим, хто цього потребує, дарувати їм тепло, добро, милосердя, людяність та вносити в життя дітей різноманіття їх дозвілля.











Немає коментарів:

Дописати коментар