четвер, 23 березня 2023 р.

 Поетичне слово – духовний щит України
(День поезії у бібліотеках громади)

      21 березня володарі римованих муз та їх шанувальники відзначають Всесвітній день поезії. Поезія, як віршована мова, народилася ще на зорі людської цивілізації, тож з усіх видів словесного мистецтва вона найдавніша. Поетичне слово має унікальну здатність створювати душевний настрій людям: радує та дивує, дарує цілий водограй позитивних емоцій та наповнює життя новим змістом. 
       До Всесвітнього дня поезії у бібліотечних закладах Лубенської громади було проведено загальносистемний захід «З любов’ю до України», метою якого було заявити про ліричне слово гучно та яскраво, дати шанс усім, дорослим та юним, причаститися до поетичного ритму та солов’їною  щедрою українською мовою зізнатися у любові до України, підтримати наших захисників.  Адже, у час жорстокої війни, всі ми разом тут, у тилу, долучаючись до промоції українського слова, має міцно тримати духовний щит України. 
       
Мацківська сільська бібліотека підготувала чудовий відеоролик, де натхненно та щиро постійні користувачі книгозбірні читають свої улюблені поетичні твори, в яких переплітаються туга і радість, розпач та надія, гордість і патріотизм.
          Шестикласники Новаківської ЗОШ, які завітали до сільської книгозбірні, влаштували не лише справжній поетичний перформанс, а й намагалися розібратися, як же шукати і бачити поезію навколо себе та спробували погадати на поетичній збірці.
  Маленькі користувачі Оріхівської сільської бібліотеки ознайомилися з найкращими поетичними творами українських поетів для дітей та захоплено дивувалися новим відчуттям, які виникли після прочитаного. 
У Вільшанській сільській бібліотеці відбулася презентація першої поетичної збірки «Від серця і душі…» місцевого автора Дмитра Подлєсного. 

Хвилини творчого єднання подарувала мешканцям села Клепачі зустріч з письменницею-землячкою, членом спілки літераторів Полтавщини - Валентиною Хоружею, людиною, яка має дар, що змушує прості слова звучати по-новому, а серце - битися сильніше.
Під час години поетичного настрою, яка відбулася у Михнівській книгозбірні, юні учасники заходу отримали задоволення від римування, граючи у гру «Вчимося бути поетами» та, як справжнісінькі знавці поезії, активно відповідали на запитання вікторини «З якого твору?». 
  Працівники Засульської сільської бібліотеки запросили своїх постійних користувачів поринути у вир палкого та вишуканого, відвертого патріотичного слова неперевершеної української поетеси Ліни Костенко.
       Вдячна публіка, у стінах  Лубенської міської бібліотеки ім. В. Леонтовича, вітала талановитих та натхненних творчістю краян Бориса Кононенка та Ганну Кревську, Тетяну Гурт та Ісуса Чорнія.

     Літератори Микола Назаренко та Валентина Якубенко, Людмила Павлик та Мотрона Барабаш, Людмила Фенько та Григорій Сердюк, які завітали до Войнихівської книгозбірні, поетичним словом висловлювали свою любов до рідного краю, свої думи та почуття. 
       Ось так щедро римоване слово звучало у День поезії в бібліотеках громади. 










 

Немає коментарів:

Дописати коментар