суботу, 18 березня 2023 р.

Оновлена державна статистична звітність у фокусі уваги бібліотекарів

     Зміни до державних форм звітності бібліотечна спільнота чекала вже кілька років. Адже вже протягом тривалого часу бібліотеки працюють за новими напрямками роботи, розширився діапазон послуг, які надаються користувачам, а у попередній статистичній звітності їх облік не передбачався. І ось 15 лютого 2023 року на офіційному сайті Верховної Ради України опубліковано Наказ Міністерства культури та інформаційної політики України «Про запровадження форм звітності про діяльність публічних та спеціальних бібліотек, а також інструкцію щодо їх заповнення». 

   Працівники методичного відділу Публічної бібліотеки імені Володимира Малика, вивчивши інструкцію, попередньо провели консультацію для міських та сільських філій, де було надано рекомендації щодо внесення змін до ведення первинної документації.

   З метою більш детального розгляду даного питання 17 березня фахівцями науково-методичного відділу Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. П. Котляревського, для методичних служб області, було проведено онлайн Годину професійного спілкування. Завідувач науково-методичного відділу Любов Іванівна Чорноволенко наголосила на важливості оновленої державної статистичної звітності та детально зупинилася на розділах форм, як для окремих бібліотек, так і зведених для публічних та спеціальних бібліотек. 

    Учасники професійного спілкування взяли активну участь в обговоренні, задали низку питань та отримали кваліфіковані відповіді. Безперечно, ще залишилася деякі нез’ясовані моменти, уточнення яких будуть відображені у методичних рекомендаціях, які підготує Національна бібліотека імені Ярослава Мудрого.

    Працівники Публічної бібліотеки імені Володимира Малика вдячні колегам з обласної книгозбірні за конструктивне фахове спілкування.





Немає коментарів:

Дописати коментар