четвер, 26 квітня 2018 р.

Терновий вінок - Чоробиль


     26 квітня 1986 року сталась страшна катастрофа в історії людства -  вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій - цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди. І через 32 роки цей день змушує задуматися про можливі наслідки діяльності людини.
      Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий. Тим  більше, що найчисленніший загін ліквідаторів був  з нашого краю.

       Цій темі була  присвячена година пам»яті «Гіркий полин на серце ліг»  в Олександрівській сільській бібліотеці . На заході учні вислухали розповідь бібліотекаря  Лариси Жури про Чорнобиль. Учасники заходу,  школярі Михнівської ЗОШ  Ірина Васильківська, Карина Здоренко, Яна Герасименко, Вікторія Солнишкова, Костя Здоренко,  Анна та Богдан Феденко хвилиною мовчання вшанували тих ліквідаторів, які за ці роки відійшли у вічність.   Діти мали змогу познайомитися з книжковою тематичною виставкою «Чорнобильська трагедія – біль України», на якій розміщені документальні і художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ, статті з періодичних видань про соціальний захист постраждалих в аварії та взяли участь в обговоренні матеріалів, представленій на виставці, усвідомили масштаби чорнобильської трагедії, відчули гордість за свій народ.
        Насамкінець у виконанні Ніни Соломахи, завідувача сільським клубом прозвучала пісня про Чорнобиль, а  Каріна Здоренко прочитала  авторський вірш.



Немає коментарів:

Дописати коментар