вівторок, 3 квітня 2018 р.

Квітне барвами Великдень

        Саме  з весною приходить до нашої оселі найголовніше свято християн – Пасха, або Великдень. Це величне свято світлого Воскресіння Христа, який приніс себе в жертву за гріхи людей і спокутував їх своїми стражданнями. День Воскресіння Христового є символом вічного життя, перемоги над смертю та очищення від гріхів. Українці, що ступили на шлях свого відродження, бачать у світлому Христовому Воскресінні символ свого відродження, символ національного Воскресіння.
У читальній залі районної бібліотеки для дітей імені О.В. Донченка працівники бібліотеки оформили куточок «Світле свято Великодня».

Маленькі читачі мали змогу ознайомитися з особливостями національних традицій, пов’язаних зі святкуванням Воскресіння Христового в Україні. На виставці представлені різноманітні сувеніри, малюнки, вітальні листівки, виготовлені школярами, композиції вишивок. Окрасою куточка є великодній кошик, наповнений різнобарв’ям писанок, адже Великодня писанка – символ Христового воскресіння, оберіг, важлива складова української культури, народних традицій. Орнаменти, які зображені на писанці – це символи, які приносять людині здоров’я, щастя, добробут, захищають від усього злого.
Писанкарське мистецтво тішить своєю красою. Дивує фантазією. Збагачує дух і душу.
Воскресіння Христа зробило земне життя людини осмисленим і цілеспрямованим, а наша віра дає сенс життю та збагачує його духовно.
Будьмо християнами – милосердними до всього живого; очищаймо нані душі і серця, щоб у них панувала тільки любов!




  

Немає коментарів:

Дописати коментар