понеділок, 2 квітня 2018 р.

Люблю тебе, мій рідний краю!

         31 березня  у клубі с. Терни відбувся краєзнавчо-музичний вечір «Люблю тебе, мій рідний краю…». Знання свого краю – найкраща муза, яка надихає і допомагає розкривати незвідані сторінки історії. І  ця зустріч є свідченням цьому.
     Змістовною була розповідь наукового співробітника Лубенського краєзнавчого музею Тамари Дяченко, яка  познайомила присутніх з славною  історією рідного села Терни, що нерозривно пов’язана з періодами козаччини та правління князів Вишневецьких, битвою Северина Наливайка, Лисою горою, перебуванням Т.Г. Шевченка на Лубенщині. Вирощуванням лікарських рослин знаменитими  особистостями,  пов’язаними з Лубенським краєм. Її цікава розповідь супроводжувалася  презентацією історичних матеріалів.

            Відомий бандурист, голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молода Просвіта» Віталій  Мороз зачарував своїм музичним виступом, адже у його виконанні прозвучали козацькі та ліричні пісні, балади, твори на слова Т.Г. Шевченка та про Україну, які перепліталися розповідями виконавця з історії виникнення цих творів, їх написання та виконання.
            Вокальний  дует у складі Тетяни та Володимира Матяш виконали пісню своєї землячки Наталії Баклай «Цвіте терен за Тернами», яка вже стала візитною карточкою вокального квартету «Сузіря» Тернівського клубу.
        Організатором та ведучою цього вечора, бібліотекарем сільської бібліотеки Галиною Кравчук, було презентовано присутнім книжкову виставку «Люблю тебе, мій рідний краю…». На виставці була представлена література про історію посульського краю - наукові праці, художні видання та  твори, розповіді про відомі постаті Лубенщини, якими зацікавилися  учасники заходу.  
            Змінюються часи і епохи, та вічними залишаються прагнення людини до істини та любов до рідної землі.






Немає коментарів:

Дописати коментар