вівторок, 10 квітня 2018 р.

Шолом- Алейхем – син української землі.

      В рамках проекту «Два народи, дві культури - одна земля» у міському територіальному центрі соціального обслуговування населення пройшла літературна година «Шолом-Алейхем - син української землі». Учасниками заходу стали слухачі культурно-мистецького факультету Університету третього віку та члени  Лубенської єврейської общини. До присутніх звернулася координатор міжнародної спільноти Volunteer community Любов Перебийніс, вона розповіла про проект, який покликаний познайомити жителів міста та району з єврейськими традиціями, культурою та літературою.
Про яскраву особистість талановитого майстра слова розповіла відвідувачам провідний методист центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Тетяна Сафронова, вона презентувала  літературні шедеври Шолом-Алейхема: «Хлопчик Мотл», «Тев’є- молочар», «Зірки, що блукають», цикл оповідань «Менахем Мендл», які є у фондах  районної книгозбірні.
Особливо зацікавила відвідувачів центру сторінка життя письменника пов’язана з Лубнами  та  біографічна повість «З ярмарку», в якій згадується наше місто. Бібліотекар також познайомила присутніх з роботами художника Володимира Любарова, який вже багато років створює ілюстрації до книг Шолом-Алейхема. 




Немає коментарів:

Дописати коментар