середу, 30 травня 2018 р.

Веселкові барви дитинства 


   Щороку першого  дня  літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей – свято радості та одвічної надії. Адже в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань.                 Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини та свій рідний край.
    З цієї нагоди 30 травня  в Лубенській районній  бібліотеці для дітей імені Олеся Донченка вже не один рік поспіль традиційно відбулося свято-розвага «Лише у великій любові зростають маленькі серця».
   На бібліотечний уікенд завітали молодші школярі з бібліотек району та учні з пришкільного табору відпочинку «Веселка» Лубенської ЗОШ №10 (начальник табору -  Галина Мартиненко). 
         Ведуча розважальної програми провідний методист  центральної книгозбірні імені Володимира Малика Тетяна Сафронова познайомила присутніх із святкуванням Міжнародного дня захисту дітей в світі. 
Дійство розпочалося з поздоровлення всіх дітей зі святом, з приходом літа, з початком довгоочікуваних літніх канікул. 
З вітальним словом до дітей звернувся представник депутата Полтавської обласної ради Руслана Ляшка - Віталій  Крамаренко. На свято, як завжди, гості завітали з солодкими подарунками  власного виробництва. 
Теплими словами вітали малюків голова громадської організації «Союз жінок – трудівниць «За майбутнє дітей України» Раїса Кошель та депутат Лубенської міської ради, директор територіального центру соціального обслуговування населення Наталія Сухонос, голова  громадської організації «Міжнародна асоціація недоторканості приватного життя та безпеки людини» Олександр Микитюк, які активно долучилися до організації заходу і є надійними партнерами районних бібліотек в різноманітних проектах. Всі бажали  мешканцям Сонячної країни дитинства здійснення мрій та безхмарного життя.
А потім діти  із задоволенням  поринули в найрізноманітніші ігри і конкурси, вікторини і майстер-класи.
Про великі права маленької людини допитливій малечі розповів представник Лубенського місцевого центру безоплатної правової допомоги Максим Паляниця, наголосивши, що День дитинства – це не лише свято, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини.
Родзинкою заходу став майстер – клас «німецька полька» у виконанні  зразкового аматорського  ансамблю фольклорного танцю «Перлина» (керівник Оксана Погрібна) районного будинку культури.
З великим захопленням і цікавістю юні знайки, книжок поважайки разом з Людмилою Горб – провідним бібліотекарем районної бібліотеки для дітей імені Олеся Донченка долучилися до пізнавально – розважальної програми «Ігрова павутинка», проявивши креативність, кмітливість, творчі навики та здібності.  Юні веселята взяли активну участь у цікавій вікторині та інтелектуальних перегонах.  Із особливим завзяттям вони змагалися у спринт – шоу «Чорна скринька», «Дуель казкова», «Фантазери», «Спритність», «Подіум», «Танок каченят», «Ігри з водою» тощо. Дуже сподобалося малюкам асорті творчих вправ, жартівливі ігри та конкурси.
Звучали дитячі пісні, музичні розваги. Розмаїття   емоцій  та  яскраві  враження  заполонили  дитячі  душі.
Діти креативно виготовляли з долоньок колективний колаж «Серце єднання».
Найактивніші учасники літнього рандеву: Дмитро Гедьо (село Войниха), Аня Коваль та Інна Бірюк (село Засулля).
Смачну сторінку зустрічі «пригощання бутербродами» організували Оксана Ходоровська – провідний бібліотекар  відділу інформаційного сервісу та Тетяна Колісник - майстер виробничого навчання ПТУ № 53 села Войниха  разом з ученицями Лілією  Почомою, Настею Васільєвою та Дариною Ляховою. 
Юні гості  також мали можливість ознайомитися з виставкою – досьє «Ти любиш читати?! Тож не розлучайся з книжкою влітку!», на якій представлені твори видатних вітчизняних та зарубіжних   письменників, зокрема, книжкова мозаїка «Німецька література дітям».
Подорожуючи Країною Дитинства, дітлахи змагалися і у спортивних перегонах, естафетах під керівництвом Світлани Касьян, старшого спеціаліста зі спорту районної організації «Колос». 
А фінальним акордом дитячого свята стало щедре пригощання ласощами,  які люб’язно надали небайдужі благодійники Руслан Ляшко,Ольга Скрипка, Галина  Балачкова.
Найактивніші   учасники заходу як з району так і міста  в цей  день стали читачами районної бібліотеки для дітей.
Насамкінець заходу директор Лубенської ЦБС Валентина Сьомак  щиро подякувала всім учасникам та побажала малечі миру і злагоди в рідному краю, наголосивши, що діти – завтрашній день України, її майбутнє.















Немає коментарів:

Дописати коментар