понеділок, 21 травня 2018 р.

 Знай про Європу більше! 
Тиждень Європи в бібліотеці

     День Європи для України і її жителів – це особливе свято. Україна бажає стати повноправним мешканцем давньоєвропейського дому, справедливо вважаючи, що має на це право, своєю історією, географічним розташуванням і внеском, який наш народ зробив у континентальну справу впродовж багатьох віків свого існування та боротьби.
     З нагоди  свята працівники районної бібліотеки для дітей  провели  з маленькими читачами  пізнавально–розважальну гру-подорож «Єврознайко». Це була захоплююча мандрівка, під час якої євроерудити подорожували країнами Європейського Союзу та здійснили літературний круїз Європою. 

    Провідний  бібліотекар Людмила Горб ознайомила присутніх з експрес - інформацією «Цікаві факти про Європу», говорила про культуру, традиції, звичаї європейців, а також підкреслила приналежність нашої держави до європейської сім’ї і безперечність її європейського вибору в майбутньому.
     Стало вже доброю традицією протягом тижня Європи в Україні і на абонементі центральної районної бібліотеки імені Володимтира Малика проводити низку цікавих інформаційно – розважальних заходів для дорослих відвідувачів. 
     До цієї дати оформлено книжкову поличку-гру «Європейський літературний ВЕСТ», на якій представлені найвідоміші твори художньої літератури. Користувачі, перш ніж обрати книги для домашнього читання, повинні були на карті Європи вказати країни походження їх авторів. Знавці географії брали участь в інтелектуальній вікторині «Європа від А до Я», де чудово продемонстрували свою обізнанність. А ще користувачі мали змогу ознайомитись з особливостями національного одягу представників європейських країн та переглянути відео з їх самобутніми етнічними танцями піснями та мелодіями.
    Тож тиждень Європи видався на славу. І дорослі, і  юні читачі відкрили для себе багато нового  та цікавого.  Всі без винятку утвердилися в думці, що ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали. Сповідуючи принципи свободи й незалежності, наш народ, з його культурною спадщиною і гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце.











Немає коментарів:

Дописати коментар