суботу, 19 травня 2018 р.

Цілющі рослини нашого краю

    Ще в давнину людям були відомі цілющі лікарські рослини. Їх використовували в лікуванні хворих повсюдно. 
    У Київській Русі  першої половини ХІ століття сформувалися травники. За указом Петра І на початку ХVII століття в Москві, Петербурзі і Лубнах були утворені «аптекарські городи, де власне  і вирощували лікарські рослини.
    Сьогодні лікарські рослини досить популярні серед населення. Вони допомагають людям у лікуванні деяких хвороб.
Тож, темою чергового засідання жіночого клубу «Берегиня», що діє при Войнихівській сільській бібліотеці цього разу і була тема «Лікувальні рослини та народні рецепти в нашому житті».
    Засідання проходило в день великого християнського свята Вознесіння і завідувач бібліотекою Олена Піщаленко познайомила присутніх з історією цього свята.
    А далі пішла розмова про лікарські рослини нашої місцевості і народні рецепти, їх використання для здорового способу життя, краси.
    Під час засідання учасники вчилися за допомогою лінійки, нитки, колечка вимірювати тиск, ділилися своїми найдавнішими народними рецептами від головного болю, укусів комарів тощо, які передавали їм у спадок бабусі, мами, просто знайомі.
    Ще і ще раз говорили про лікарські препарати, які неефективні і дорогі. Тому народна медицина для багатьох стає сьогодні альтернативною.
    Насамкінець бібліотекар Олена Піщаленко поділилась рецептом молодості. Засідання пройшло цікаво, змістовно.








Немає коментарів:

Дописати коментар