вівторок, 15 травня 2018 р.

«Комп’ютер у бібліотеці - це розвага  чи  необхідність?» 

(Інтернет – мандрівка)
     Нам випало жити в час небувалого злету науково-технічного прогресу, жити у столітті інформації. Ми оточені інформацією завжди: коли читаємо книжки, слухаємо радіо, дивимось телевізор, спілкуймось між собою. Запитання, відповіді, прохання, посмішки, рухи, - все це є передавання інформації. Взагалі, необхідність висловлювати і передавати інформацію привела до появи мови, писемності, мистецтва; викликала до життя книгодрукування телебачення, обчислювальну техніку.

       Технічний прогрес приніс нові засоби комунікації, тобто засоби спілкування. А разом з ними - нові цінності. Першим проривом у цьому напрямку стала книга, пізніше - періодичні друковані видання, потім - телеграф, радіо, телебачення і, нарешті Інтернет. На початку ХХІ століття книга і комп’ютер є найавторитетнішими джерелами інформації.     
     На початку 2016 року в нашій Клепачівській бібліотеці з'явивилися 2 ноутбуки. а з ними і Інтернет. Що змінилося з появою електронного помічника у бібліотеці? Як він використовуєтьчя у роботі бібліотекаря? Яке його майбутнє? Ці та ряд інших питань спробуємо сьогодні проаналізувати.
     Перший кроком освоєння роботи з комп'ютером - були курси організовані для бібліотекарів району. Другим - робота з текстовими програмами 
Читачі отримали нагоду Інтернет-пошуку необхідної інформації. Щоправда, користування Інтернетом контролює бібліотекар.
    Комп'ютер осучаснив роботу бібліотекаря, дав можливість йти в ногу з сьогоденням, пропонувати читачам нові бібліотечні послуги, зацікавлювати їх, підтримувати Інтернет-зв'язок.
    Звісно, комп'ютер в бібліотеці - це не бібліотека в комп'ютері. Комп'ютер - засіб, зробити знайомство та мандрівку книгою веселішою, привабливішою та вагомішою.


Немає коментарів:

Дописати коментар