середу, 11 грудня 2019 р.

Високий лет думок, шляхетні почуття і відданість безмежна Україні

     Черговий захід підготували працівники центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика для слухачів культурно-мистецького факультету «Університету третього віку» територіального центру соціального обслуговування населення. Він був присвячений українському громадському і політичному діячу, письменнику, меценату Володимиру  Миколайовичу Леонтовичу, біографія якого нерозривно пов’язана з нашим краєм. Провідний методист МБВ Наталія Мусієнко та провідний бібліотекар відділу обслуговування Ніна Бородавка, розповіли про  життя та  діяльність видатного земляка. Перед присутніми постав образ прекрасної людини, розумного, обдарованого діяча, вправного господарника та щедрого мецената, істинного патріота, який безмежно любив свій край негучною, відданою любов’ю і працював задля нього без упину. 
Більшу частину життя Володимир Леонтович жив та працював у рідному маєтку на хуторі Оріхівщина. Маючи вищу освіту, письменник трудився на землі, побудував цегельню, цукроварню, школу, утримував власним коштом учителя, організовував читання художньої та популярної літератури для селян, закуповував книги українських письменників у бібліотеки Лубенського земства. Цікаві факти з життєпису Володимира Леонтовича, супроводжувалися відео презентацією. ЇЇ підготувала провідний бібліограф МБФ  Наталія Замараєва.
      Такою ж вагомою,  як і діяльність є літературна спадщина нашого талановитого земляка. ЇЇ високо цінили Іван Франко, Михайло Коцюбинський, Сергій Єфремов, Борис Грінченко. Працівники бібліотеки зробили короткий огляд творчості письменника. Особливо   цікавими для присутніх  були оповідання та повісті в яких згадується Лубни та край. Ведучі заходу зачитали уривки з них. Творчість Володимира Леонтовича зацікавила учасників зібрання.  Книги автора  були видані  бажаючим для більш детального  ознайомлення з літературним доробком письменника.  




Немає коментарів:

Дописати коментар