четвер, 5 грудня 2019 р.

Знай свої права, дитино!

Без  правової культури населення неможливо побудувати правову державу, не можна навчити людину користуватися своїми правами, захищати та відстоювати їх.
Тож, виховуючи інтерес до правових знань, правосвідомість, повагу до правових норм та законів, завдяки спільним зусиллям біббліотекаря районної бібліотеки для дітей  ім.О.Донченка Людмили Горб  та  класного керівника   3 кл. ЗОШ №10  Тетяни Корнієнко з учнями  було проведено правове ерудит-лото «Мир і дружба не дива, або знай свої права!»

Діти в ігровій формі пізнавали ази правової абетки, спрямовані на профілактику правопорушень та надання навичок правомірної поведінки.  Взяли активну участь в казково-правовій вікторині – «Правопорушення у Казкарії». Маленькі правознайки навчились бачити ситуації, в яких порушуються права людей, що гарантуються законом. Також школярики ознайомилися з куточком правознавсва «Юридичний компас для тебе», на якому представлені міжнародні законодавчі акти про права дітей, міжнародні угоди, закони України правової тематики та   взяли для читання книги, які розповідають про захист прав дітей. З великим задоволенням діти виготовляли правовий колаж  «Наші права – щасливе дитинство», приймали активну участь в конкурсах та розвагах.
Права та обов’язки, свобода і відповідальність – тільки в комплексі ці поняття роблять людину повноправним представником суспільства.






Немає коментарів:

Дописати коментар