неділю, 30 квітня 2023 р.

 Участь у ХХ обласній онлайн школі методистів Дніпропертовщини.

     28 квітня 2023 року завершилася ювілейна XX обласна онлайн квітнева школа методистів міських та селищних публічних бібліотек територіальних громад Дніпропетровської області «Методична робота в умовах викликів сучасності: професійний діалог у колі однодумців».
     Цікавим був марафон бібліотечних практик «Публічні бібліотеки з вірою у Перемогу: тримаємо стрій», в якому взяли участь керівники і методисти публічних бібліотек територіальних громад Дніпропетровської і Полтавської областей.  Серед них - Валентина Сьомак, директор Публічної бібліотеки ім. Володимира Малика, яка представила поважному зібранню досвід роботи  бібліотек Лубенської громади: «Проєктно - партнерська діяльність: нестандартні умови».
    Спільний проект був досить цікавим. Зокрема, це і проєкт Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова та Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка (м. Кам’янське) ”Переможна Бібліокухня” в рамках Всеукраїнського проєкту «Lib: продовження». Чергові по бібліокухні Наталя Спаріхіна та Тетяна Герасюта представили «Секрети бібліотечного щастя», «Душевні рецепти Ірини Мацко», взяли участь в аукціоні «viАЛЛАty». Зачарували всіх присутніх «Мелодії в стилі ретро» від користувача бібліотеки Всеволода Павленка. Всі фахівці бібліотек презентували волонтерські, соціокультурні, просвітницькі онлайн проєкти та проєкти культурно-гуманітарного партнерства, які реалізуються у міських та селищних територіальних громадах вищезазначених областей. Спікерами марафону виступили завідувач відділу наукової організації і методики бібліотечної роботи КЗК «Дніпропетровська ОУНБ» Ірина Луньова та завідувач науково – методичного відділу Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.П. Котляревського Любов Чорноволенко. Тож було чому повчитися. 









Немає коментарів:

Дописати коментар