середу, 26 квітня 2023 р.

 Лазуровий пил

     В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Полісся здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Чорнобиль і досі є незагоєною раною. Ця трагедія жахлива і її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління.
     До цієї дати бібліотекарі Публічної бібліотеки ім. Володимира Малика оформили тематичну книжкову виставку «Чи знаєш ти, світе, як сиво ридає полин». На виставці представлено наукову та художню літературу,  авторами якої є частково і самі учасники ліквідації аварії. Перегортаючи сторінки різних видань можна детально дізнатися про події на ЧАЕС у день аварії, про подвиг ліквідаторів, про гіркі наслідки катастрофи на Україні та всьому світу та спроби їх подолати.
      В цей день до Публічної бібліотеки ім. Володимира Малика завітали учні 7-В класу Академічного ліцею ім. братів Шеметів. Бібліотекарями був підготовлений і проведений історичний репортаж «Лазуровий пил», з якого діти дізналися про трагічні події квітня 1986 року. Під час заходу вшанували пам'ять усіх причетних до подолання наслідків аварії, взяли участь у вікторині «Дізнайся і запам’ятай». Інформаційним доказом був відео-тур «В Чорнобильський заповідник», завдяки якому учні могли побачити наслідки трагедії одразу після вибуху та багато років потому.
     В кінці зустрічі діти зробили висновок, що природа лікує сама себе і не потрібно їй заважати.




Немає коментарів:

Дописати коментар