вівторок, 9 грудня 2014 р.


В Лубенському районі  для осіб похилого віку працювала юридична клініка


 9 грудня 2014 року, напередодні Дня прав людини, на базі Засульської сільської бібліотеки,  майбутні фахівці – юристи провели правничу акцію для осіб похилого віку у форматі юридичної клініки.  Заходи відбувались під девізом: «Проінформований, значить озброєний» та були підтримані Німецьким федеральним фондом «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє» в рамках програми «Місце зустрічі: діалог». Учасники  акції разом зі студентами та професійним юристом, та організаторами з Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» торкнулися теми: «Як захиститись від шахрайства». У рамках виїзної зустрічі кваліфіковану допомогу отримало 25 громадян.


Про соціальне значення зустрічей говорить керівник проекту Олександр Чепур:  «Студенти були долучені до надання безоплатної юридичної допомоги та правової інформації особам похилого віку, особливо тим, хто постраждав від націонал - соціалізму. Юридична клініка дозволяє цим особам, що дуже часто не знають про свої права, отримати доступ до правових послуг» .

Різноманітні питання й проблеми обговорювалися під час роботи п’яти блоків, а саме «Що таке шахрайство та його види», «Приклади шахрайства та протиправних дій щодо осіб похилого віку», «Правові наслідки шахрайства», «Шахрайство, як злочин проти особи», «Розвиток юридичної допомоги особам похилого віку».

У блоці «Запитання-відповідь», правозахисниця, голова громадської організації «Полтавська правозахисна група» Плужник Юлія зазначила, що за наданням юридичної допомоги ,складанням правових документів та, подекуди, представництвом інтересів  у суді можна звертатися до правозахисних організацій та молодих юристів. 

Студенти юридичного факультету Полтавського інституту бізнесу МНТУ ім. академіка Ю.Бугая, які працювали у юридичній клініці показали вміння розуміти проблеми наших громадян, показувати їм свою небайдужість, бажання допомогти, робили це абсолютно добровільно та свідомо.

Під час заходу учасники проекту поширювали серед присутніх інформаційні матеріали та спілкувалися з присутніми.

Нагадаємо, що на Полтавщині триває реалізація проекту надання підтримки, допомоги та сприяння розвитку активності людей похилого віку, особливо тих, хто постраждав від націонал соціалізму у партнерстві з Лубенською районною центральною бібліотекою ім. В. Малика та територіальним центром соціального обслуговування Лубенської райдержадміністрації.   





 

Немає коментарів:

Дописати коментар