четвер, 4 грудня 2014 р.

Книги-новинки

Козюра І. Незабутні/ І. Козюра, В. Козюра. – Лубни: Інтер-Парк, 2014. – 52 с.

У книзі вміщено історико-краєзнавчі розвідки та дослідження авторів, які були опубліковані на сторінках рекламно-інформаційного видання «Вісник» (м. Лубни) в 2013 – 2014 р. р.
Книга розрахована на читачів середнього та старшого шкільного віку, всіх не байдужих до історії рідного краю.
 




Хало О. Корона Вишневецьких: істор. роман-хроніка/ О. Хало. – К.: Вид-во «Преса України», 2011. – 440 с.
В основу книги покладено події від поразки Северина Наливайка під Лубнами в 1596 році до сходження в 1669 році на трон Речі Посполитої останнього представника королівської гілки князів Вишневецьких – Міхала-Корибута. На тлі тогочасних міжнародних відносин різних держав показано становлення козацтва як вирішальної військової сили в утвердженні самостійності України, правдиво змальовано славних ватажків і гетьманів доленосного рицарства, відтворено запровадження церковної унії 1596 р. та боротьбу з нею.
Через глибокі дослідження малознаних історичних фактів зображено складний шлях роду Вишневецьких до здобуття королівської корони.

Роман сприяє пробудженню цікавості до правдивої історії та виховує почуття справжнього патріотизму.


 Лубенщина від витоків до сьогодення: історико-краєзнавче видання/ Лубенська р-на рада, Лубенська р-на держ. адмін., сільські ради Лубенського р-ну та ін. – Лубни, 2013. – 136 с.

У цьому виданні вміщено інформацію про історичні події, факти, перекази та легенди віковічного Лубенського краю; про людей, які своєю невтомною, плідною працею примножують його багатство і славу.




 Рожко В. Є. Архієпископ Варлаам Шишацький: шлях до автокефалії/ В. Є. Рожко. – Луцьк: ПрАТ «Волинська обласна друкарня», 2014. – 176 с.
 Нове дослідження Володимира Рожка є вагомим внеском у церковно-історичну волиніану. Праця ґрунтовно досліджує життя і творчість на духовній ниві видатного сина України, праведника святого українського православ’я архієпископа Могильовського і Вітебського Варлаама Шишацького, який задля ідеї автокефалії нашої церкви пожертвував своїм становищем і, зрештою, життям.


Яковлева Л. Найдавніше мистецтво України. – К.: Стародавній Світ, 2013. – 288 с.: 246 іл.
 Найдавніше мистецтво України посідає важливе місце у первісному мистецтві Європи. Вишукані витвори мобільного мистецтва, скульптура, прикраси, орнамент та оригінальна архітектура жител із кісток мамонта розкривають високохудожню властивість і своєрідність найдавнішого мистецтва України. Монографія представлена Л. Яковлевою є першою узагальнюючою працею, яка охоплює всі художні галузі палеолітичного мистецтва України, розкриває його роль і функції у первісному суспільстві.

Немає коментарів:

Дописати коментар