четвер, 18 грудня 2014 р.

     

« Знані  філософи »

  Абонемент Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В. Малика продовжує знайомити читачів з постатями, чий слід навічно закарбувався на скрижалях української та світової історії.
       Перегляд « Знані філософи » представляє до уваги відвідувачів видання, які розкривають світосприйняття та погляди, думки та ідеї мислителів минулого. Саме представники античної плеяди  Арістотель та Сенека, Спіноза та Платон заклали основи філософської думки, вказали шлях поступу для наступних поколінь.
Значима поличка і тим, що читачі отримають можливість ознайомитись з найвидатнішими представниками української філософської школи діяльність яких, на той час, мала велике значення для розвитку філософської думки не тільки України, а й європейських держав. Серед них: І. Гізель, Л. Баранович, Г. Сковорода, П. Ліницький, П. Юркевич та ін. Представлена література також допоможе зрозуміти оригінальне світорозуміння прогресивних українських поетів І. Франка та Лесі Українки, розкрити філософський світ ідей В. Вернадського та історіософію М. Грушевського.
Тож, шановні читачі, хто з Вас прагне знайти відповіді на одвічні питання людського буття, такі як: для чого ми у цьому світі? у  чому сенс життя? де  шлях порятунку й суспільної злагоди, завітайте на абонемент центральної районної бібліотеки ім. В. Малика і ознайомтеся з літературою яка представлена на поличці «Знані філософи».

Немає коментарів:

Дописати коментар