середу, 27 лютого 2019 р.

Доля і чин пана Федора Габелка

(До 101-ої річниці від дня народження земляка, великого українця з Австралії)

      Федір Павлович Габелко, автор цієї книги скінчив свій земний шлях 25 липня 2017 року на сотому році життя у м. Мельбурн. За місяць до своєї смерті, перебуваючи в лікарні, він звернувся до всіх, хто його знав, до своїх близьких та  друзів зі словами: «Я кажу вам зі свого життєвого досвіду: нема того, що неможливо пройти, нема того, що неможливо одолати, нема того, що неможливо навчитися. Як казав геній нашого народу Т. Г. Шевченко: «Учітеся, брати  мої!...» 
       Презентувати книгу автор планував в Україні особисто у день свого 100-ліття – 1 березня 2018 року. Та, на жаль, не так сталося, як гадалося…
Історія життя Федора Габелка нероздільно пов’язана з долею українських емігрантів, розсіяних по всьому світу.
       Без усіляких сумнівів, шановний читачу, добірка праць, що ввійшла у книгу людини великої творчої вдачі, патріота України, не залишить тебе байдужим! Матеріали, що містить книга «Тернистим шляхом: спогади, статті, роздуми, вірші»,зокрема, краєзнавчого характеру Федір Павлович Габелко збирав усе своє життя. Його спогади охоплюють кілька поколінь його родини, а це – понад 100 років!
      Ознайомитися з виданням ви можете в Лубенській центральній районній бібліотеці імені Володимира Малика та  Березотіцькій сільській бібліотеці-філії.



Немає коментарів:

Дописати коментар