четвер, 21 лютого 2019 р.

Українську буду знати, берегти і поважати!

      Щорічно 21 лютого  всі народи світу відзначають Міжнародний день рідної мови.  Святкують його по- особливому. В цей день  люди нагадують один одному про те, як важливо берегти рідну мову. 
      Українська мова пройшла  нелегкий шлях. Однак, попри всі перешкоди, для багатьох мільйонів людей вона була і є рідною, мовою дідів, батьків і буде також мовою їхніх дітей.  Тепер, коли Україна стала самостійною, незалежною державою, відкривається широкий простір для вільного розвитку української мови.

Щоб посіяти у дитячих серцях хоча б зернину любові до рідної мови  працівники районної бібліотеки для дітей ім. О.Донченка та абонементу Лубенської центральної районної бібліотеки  імені Володимира Малика до Міжнародного дня рідної  мови вулицями міста провели акцію «Українську буду знати, берегти і поважати!».
     Під час святкової акції бібліотекарі дарували учням та небайдужим перехожим повітряні кульки з висловами про красу рідного слова. Працівники книгозбірні  закликали  любити, шанувати та розмовляти українською, а також вивчати, берегти і збагачувати велике духовне надбання  народу – свою рідну мову – цей невмирущий голос України.
Усе минає, а слово залишається і несе крізь часи голос людської душі. Тож  хай живе, переживає століття й поколіня найбільше диво – рідна мова!








Немає коментарів:

Дописати коментар