понеділок, 4 лютого 2019 р.

Черговий кінопоказ у бібліотеці…

       1 лютого 2019 року в рамках проекту «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа» (організатор кінодистриб’ютерська компанія «Артхаус Трафік») в читальній залі центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика відбувся показ прем’єрної стрічки фестивалю «Нове Британське Кіно» - «Земля. Один вражаючий день»
Відрадно, що кінопоказ в бібліотеці зацікавив людей різних вікових категорій. На презентацію завітали шанувальники кіномистецтва Великої Британії, слухачі культурно – мистецького факультету Університету третього віку міського центру соціального обслуговування населення, а також добрі друзі книгозбірні учнівський загін «Волонтер» (ЗОШ №3, керівник Костюк Наталія Іванівна).

           Перед початком демонстрації стрічки ведучі: заступник директора Тетяна Цявук та провідний методист книгозбірні Наталія Мусієнко ознайомили присутніх з історією та традицією проведення фестивалю «Нове Британське кіно» в Україні. Зауважили, що щорічно фестиваль пропонує увазі української аудиторії усе найновіше та найкраще із кінематографу Сполученого Королівства. Також ознайомили глядачів з художніми фільмами  що увійшли до минулорічного лайн-апу фестивалю, а саме: «Фаворитка», «На висоті», «Колетт», «Я не відьма» та колекцією короткометражних стрічок (BAFTA) «Британія. Коротко», продемонстрували трейлери до них. Більш детально ведучі зупинились на презентованій документальній стрічці студії  «BBC Earth Films» «Земля. Один вражаючий день», зазначивши, що це надивовижу унікальний фільм. Робота над яким велася 142 дні, для зйомок було залучено понад 100 працівників, які здійснили подорож в найвіддаленіші куточки нашої планети. Завдяки новітнім технологіям вдалося зробити унікальні кадри із життя тваринного світу дикої природи африканської савани, безлюдних островів Тихого океану та лісів Азії.
          І справді, стрічка викликала шквал приємних вражень у глядачів, вони емоційно зауважили: фільм цікавий і захоплюючий, добре, що на нашій планеті ще збереглися  куточки недоторканної природи, де життя йде незалежно від цивілізації. А ще відзначили чудовий переклад українською та високоякісний закадровий коментар лідера гурту ТНМК Фоззі.






Немає коментарів:

Дописати коментар