четвер, 14 лютого 2019 р.

Бібліотечна громада Лубенщини:
підсумки року, нові ініціативи

    13 лютого 2019 року в читальній залі центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика відбулася нарада бібліотечних працівників району, темою якої було підведення підсумків роботи Лубенської ЦБС за 2018 рік та прогнозування діяльності на поточний рік.
   Відкрила нараду директор Валентина Сьомак. яка підсумувала діяльність бібліотечних установ району за минулий рік та окреслила основні завдання які стоять перед бібліотечними працівниками цьогоріч.
Та ще раз звернула увагу на те , що бібліотеки є центром сільської громади і показником їх якісної роботи є співпраця з місцевою владою, закладами освіти та громадськими організаціями, а впровадження інноваційних форм роботи  в подальшому повинно стимулювати вищий рівень їх розвитку.
        З аналізом планово – звітної документації сільських бібліотек філіалів ознайомила методист I категорії  МБВ Лідія Іваненко і наголосила, що планові соціокультурні заходи повинні працювати на майбутнє, формувати сучасний імідж бібліотек.
    Заступник директора Тетяна Цявук надала інформаційну довідку про розмаїття Всеукраїнських, обласних та районних конкурсів та досліджень які будуть проводитися у 2019 році. Окреслила напрямки діяльності сільських бібліотек у роботі з дітьми та юнацтвом, зазначивши, що це один із важливих відрізків їх діяльності.
      Блог бібліотеки – це віддзеркалення змісту її роботи, тож уся інформація стосовно соціокультурної діяльності   знаходить своє відображення на 9-ти блогах бібліотечних установ району. На питанні наповнення їх матеріалами зупинилась бібліотекар ВІС та АБП  Віталіна Курильчук.
     Про роботу з фондом, його збереження та вивчення доповіла провідний бібліотекар відділу комплектування та обробки літератури Ольга Михлик.
Працівники центральної бібліотеки, яка є методичним центром для  всіх бібліотек системи, поділилися досвідом з оформлення книжкових виставок паспортів масових заходів, формування тематичних тек матеріалами з періодичних видань, також відповіли на інші запитання присутніх.
      На завершення Валентина Сьомак підбила підсумки виробничої наради і побажала плідної роботи цьому році.





Немає коментарів:

Дописати коментар