вівторок, 5 лютого 2019 р.

12 випадкових книг із безлічі новинок бібліотеки.



   Світлана Алексієвич. Останні свідки. Соло для дитячого голосу.
Пер. з рос. Л. Лисенко. - К.: ДУХ І ЛІТЕРА, 2016. - 368 с.

   Друга книга славнозвісного художньо-документального циклу Світлани Алексієвич «Голоси Утопії». Спогади про Другу світову війну на теренах СРСР тих, кому під час війни було 6—12 років — найменш заангажованих і водночас найвразливіших її свідків. Війна очима дітей виявилася ще страшнішою, ніж та, яку закарбував жіночий погляд у книжці «У війни не жіноче обличчя». «Останні свідки» — це подвиг дитячої пам’яті. Книга друкується в новій авторській редакції.









      
       Сергій Жадан   Інтернат [Текст] : роман / Сергій Жадан. - Чернівці : Меридіан Черновіц, 2017. - 336 с.
      ...Одного разу, прокинувшись, ти бачиш за вікном вогонь. Ти його не розпалював. Але гасити його доведеться й тобі...
     ...Січень 2015 року. Донбас. Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути. Щоби потім повернутись назад. І для цього йому щонайменше потрібно визначитись, на чиєму боці його дім...

     Дяченки М. та С. Магам можна все: роман / Марина та Сергій Дяченки; пер. з рос. Я. В. Житіна; худож.-оформлювач Н. С. Га- лавур. — К.: ДОВЖЕНКО БУКС, 2017. — 347 с. 
     Уявіть, шановний читачу, що людина, ось, наприклад, ви — це такий собі будиночок із безліччю кімнат, у яких живуть їх мешканці. І ось комусь — сторонньому, в усякому разі, не вам, спадає на думку — а що буде, якщо відселити деяких мешканців, навіть не питаючи власника будинку? Що буде, якщо препарувати душу лю-дини?..
      Таємничий Препаратор почав свою справу. Разом з ним почав діяти і Хорт зі Табор — вроджений маг. Магам, як відомо, можна все, особливо коли в мага є Кореневе Заклинання Кари, проти якого безсилий будь-хто. Але... Але справа навіть не в тому, що його супро¬тивник теж маг, він дуже могутній і вже мільйон років удосконалює свою магічну майстерність, а в тому, що в битву втрутилась любов...



    
    Дяченки М. та С. Віта Ностра: роман / Марина та Сергій Дяченки; пер. з рос. О. Негребецького; худож.-оформлювач Н. С. Галавур. — К.: ДОВЖЕНКО БУКС, 2017. - 380 с. 
     «Віта Ностра» — роман-ідея, роман-перетворення, роман про те, як стати дорослим, пізнати себе, про біль і страх. Істинний страх, коли боїшся, що щось може статися з твоїми близькими, коханими, рідними, беззахисними, та ще й через твою провину, змушує Сашу Самохіну вступити до дивного інституту Спеціальних Технологій, де студенти схожі на чудовиськ, а викла-дачі — на занепалих янгелов. І життя її перетворюється на жахіття...







    Келлі Марта Холл  Бузкові дівчата. Роман. / Пер. з англійської В. Горбатька. — К. : Нора-Друк, 2017. — 544 с. — серія «Чита-цький клуб».
   Кароліна Феррідей працює у Французькому консульстві у Нью-Йорку. Але її життя кардинально змінюється, коли гітлерівська армія вторгається до Польщі у вересні 1939 року, а невдовзі у 1940 році окуповує Францію.
     Польська дівчина Кася Кужмерик розуміє, що її безтурботна молодість закінчилася, коли, після окупації Польщі нацистами, починає виконувати доручення підпільного руху опору. У напруженій атмосфері один хибний крок може мати згубні наслідки.
    Для амбітної молодої німецької лікарки Герти Оберхойзер оголошення про роботу у перевиховному жіночому таборі здається квитком у нові професійні сфери. Але вона опиняється в пастці нацистського концтабору і стає однією з лікарів-злочинців, що робили досліди над живими людьми.
Життя цих трьох жінок неймовірним чином перетинається, їхні історії розгортаються на різних континентах: від Нью-Йорка до Парижа, Німеччини та Польщі. Кароліна і Кася прагнуть від¬новити справедливість для тих, кого історія забула.


     
     Мартін Дж. Р. Р.  Буря мечів : Роман / Джордж Р. Р. Мартін ; Пер. з англ. Н. Ти- совської. — К. : Видавнича група КМ-БУКС, 2016. — 1152 с. : іл. (Пісня льоду й полум’я ; кн. 3).
     Фантастична сага «Пісня льоду й полум’я» давно завоювала серця читачів у всьому світі, перекладена більш як на 20 мов і продається міль¬йонними накладами. Третя книга циклу — «Буря мечів» — це історія братовбивчої Війни п’ятьох королів на тлі страшної загрози для всього людства, яка вже насувається з-за Стіни.







    
    Купріян О. Солоні поцілунки : повість / Ольга Купріян. — Київ : ВІД «Академія», 2017. — 128 с.
    Повість Ольги Купріян «Солоні поцілунки» — про відкриття себе і переживання чотирнадцятилітньої дівчини. Про болісні зміни в її стосунках з однолітками і дорослими. Про перші досвіди самостійності, цілком недитячі розчарування і сльози.
    «Чемним» дівчатам і хлопцям, а тим паче їхнім батькам читати не рекомендується.


      Джеймісон, Сесилія  Леді Джейн / Сесилія Джеймісон. — Харків : Вид-во «Ранок», 2017, —224 с. :іл.
    «Леді Джейн» — пронизлива і драматична повість американської письменниці Сесилії Джеймісон (1848-1909), створена на рубежі 20 ст. Цією історією дівчинки-сироти, сповненою неймовірних поворотів долі, таємниць і майже детективних обставин, уже більше століття зачитуються діти і підлітки. І сьогодні вона хвилює, переконує, викликає співчуття, а часом і сльози — недарма ця талановита книга по праву увійшла в золотий фонд світової літератури для дітей. Самотнє дитя леді Джейн, що протистоїть жорстокому і холодному світові, виходить переможцем у цій боротьбі — завдяки душевній красі, твердості характеру і вмінню бути вдячною і милосердною.



    Сердюк, Марія  Стів Джобс / Марія Сердюк. - К.: «Агенція «ІРІО», 2018. 144 с., іл. - (Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей).
      Серія «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей» це унікальний проект, який сприяє набагато якіснішому дозвіллю батьків і дітей. Книжки серії написані в захопливій і доступній формі, що робить сам процес читання не нудним і корисним. Діти поринають у неймовірні пригоди персонажів та відкривають для себе життя головних героїв - видатних людей усіх часів. Із цих історій дитина дізнається, що можливо досягти будь-якої мети завдяки наполегливій праці, вірі в себе та бажанню принести щось корисне у світ. В кінці кожного розділу - завчасно підготов¬лені запитання, які допоможуть дитині зрозуміти і запам’ятати найважливіше. Історії навчать дитину досягати цілей, не боятися труднощів, ніколи не здаватися та до кінця вірити у свій успіх!


      Потерянко, Юлія   Альберт Ейнштейн / Юлія Потерянко - К. : «Агенція «ІРЮ», 2017. - 104 с., іл. - (Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей).
    Серія «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей» - це унікальний проект, який сприяє набагато якіснішому дозвіл¬лю батьків і дітей. Книги серії написані в захоплюючій і доступній формі, що робить сам процес читання не нудним і корисним. Діти поринають у неймовірні пригоди персонажів та відкривають для себе життя головних героїв — видатних людей усіх часів. Із цих історій дитина дізнається, що завдяки наполегливій праці, вірі У себе та бажанню принести щось корисне у світ, можливо досягти будь-якої мети. В кінці кожного розділу - завчасно підготовлені запитання, які допоможуть дитині зрозуміти і запам’ятати найважливіше. Історії навчать дитину досягати цілей, не боятися труднощів, ніколи не здаватися та до кінця вірити у свій успіх!


   
Чайка М. В.  Казки старого замку / Марина Чайка. — X. : Вид-во «Ранок», 2017. — 80 с. : іл.
    Рудий кіт Хомут завжди в центрі подій. То він шукає злодія, то вирушає з подружками на бал до замку. Котик уперше в житті закохується до нестями і знаходить нових цікавих друзів. А ще він більше не жадібний, хоча сметанку полюбляє, як і раніше. Адже цей рецепт котячого щастя діє безвідмовно.


    Андрусяк І. Лякація : вірші для дітей / Іван Андрусяк. Намалювала Лілія Курцеба. — К.: Фонтан казок, 2017. - 56 с. (Серія «Добрі вірші»)
Іван Андрусяк - один із найулюбленіших поетів сучасних українських дітей. Кумедні, розбишацькі сюжети, яскраві образи й «добрі — капості» у нього неодмінно поєднуються з досконалою поетичною технікою, тонким чуттям мови і ефектною звуковою грою. Це вірші, які не вчаться напам’ять, а легко й хвацько запам’ятовуються самі - й у поєднанні з креативними ілюстраціями юної художниці Лілії Курцеби запрошують маленького читача до веселої гри.

       Збірка «Лякація» удостоєна у 2016 році Корнійчуковської премії, а низка віршів із неї включена до нової шкільної програми для вивчення в третьому класі.




Немає коментарів:

Дописати коментар