четвер, 14 лютого 2019 р.

Сільські бібліотеки:  реальність, можливості

      Чому сьогодні бібліотекам так важливо бути активними? Як змінюється їх  роль  у сучасних соціально – економічних умовах? Ці та інші питання обговорювали на семінарі «Бібліотеки Лубенської ЦБС – 2019 року: новий вектор бібліотечного розвитку» працівники сільських бібліотек району.
     Директор Лубенської бібліотечної системи Валентина Сьомак у своєму виступі зазначила, що жити в часи змін завжди нелегко. Та, якщо бібліотекарі будуть  дієвими, впроваджуватимуть  інноваційні форми роботи, цікаві та корисні для місцевої громади,  активно інформуватимуть про надання нових послуг, змінять фокус своєї уваги від забезпечення індивідуальних потреб користувачів до організації простору для спілкування , таким чином стаючи більш живим та енергійним ресурсом – у сільських бібліотек району є майбутнє.

      Заступник директора Тетяна Цявук представила панораму творчих знахідок у роботі з дітьми та визначила пріоритетні напрямки їх діяльності.
З виступу провідного методиста МБВ Наталії Мусієнко учасники семінару дізналися про успіхи сільських бібліотек різних регіонів України з впровадження локальних бібліотечних програм. Тож і у нашій системі постало питання реалізації монопроектів на базі сільських бібліотек філіалів. Увазі бібліотекарів було представлено відео-презентацію «Проектна діяльність як фактор залучення додаткових коштів», а методист I категорії МБВ Лідія Іваненко  надала методичні поради з даного питання.
       Бібліотекарі активно включилися в обговорення, висловлювали своє  бачення щодо впровадження та реалізації монопректів. Слушні зауваження та поради додали провідний бібліотекар відділу обслуговування центральної книгозбірні Олена Самойленко  та голова ПОМГО «Твій Світ» Олександр Чепур.
    Насамкінець учасники семінару здійснили віртуальну подорож надсучасною  бібліотекою «Oodi»   місто Гельсінкі,  презентацію підготувала та провела провідний бібліограф МБВ Наталія Замараєва.
Семінар показав креативність бібліотекарів, їх бажання працювати творчо та інноваційно.






Немає коментарів:

Дописати коментар