пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

Розтануть сніжинки від веселої валентинки

(майстер-клас)

      Валентинів день – це найромантичніше свято любові, миру, доброти, чесності, дружби, поваги й спілкування. Традиція святкування Дня закоханих прийшла в нашу країну не так давно, але майже одразу прижилась і здобула належне місце серед улюблених свят. В ньому стільки любові, щирості, радості і усього найкращого, що є в людському серці.
       Тож у день Св.Валентина працівники районної бібліотеки для дітей ім. О.Донченка, бібліотекар центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Лариса Гончарук та практикант Гадяцького коледжу культури і мистецтва ім.І.П. Котляревського Наталія Олійник провели з учнями 4 кл. ЗОШ №10 – членами клубу «Книгознавчики та казколюбчики» (кл. керівник Анна Мартиненко) майстер-клас з виготовлення валентинок.

     Про історію виникнення свята Валентина та традиції його святкування розповіла бібліотекар РДБ Тетяна Цявук.
     Символом цього романтичного свята є «валентинка» - святкова листівка, що має форму сердечка. Адже саме серце є символом дружби, символом почуттів. Валентинки приємно отримувати, а ще приємніше їх виготовляти, писати і дарувати. Особливо цінуються послання, виготовлені своїми руками і підписані словами, що линуть від серця.
      Тож усі учасники майстер класу взяли активну участь у конкурсі «Валентинки з любов’ю». Із запропонованих матеріалів (кольоровий папір, кольорові стрічки тощо) діти виготовляли валентинки та прикрашали їх. «Серцеві сюрпризи» юних творців були зігріті теплом дитячих долоньок, заряджені енергією добра і любові.
      Дітлахи обмінювалися валентинками, висловлюючи свою любов і повагу,  дарували один одному щасливі усмішки, компліменти та ласкові слова.
     Планета Краси, Світла й Добра чекає на кожного. А перепусткою нехай стануть повага до оточуючих, любов, щирість душ. Тож сійте в душах зерна краси, добра і любові!









Немає коментарів:

Дописати коментар