суботу, 1 червня 2019 р.

Ми хочемо, щоб ваше літо було книгами зігріте

        Усі школярі в кінці травня отримують від вчителів список читання на літо. Майже усі відразу про нього забувають. Аж поки не прийдеться писати читацький щоденник у вересні. Ми пропонуємо такі книжки для літнього читання, про які не хочеться забувати.


     Помста Баби Яги / Василь Шкляр. — Львів: Апріорі, 2017. — 76 с. : іл. Письменник Василь Шкляр та художник Кость Лавро створили нову подарункову книжку для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Це збірка яскравих оповідань про перше входження дитини у складний світ людських взаємин. Про пізнання добра і зла, які тісно сусідують як у реальному житті, так і в чарівній казці.   Видання містить паралельний переклад оповідань англійською мовою, що неабияк прислужиться розумненьким дітлахам, котрі вивчають найуживанішу іноземну мову.



      Дерманський С. День народження привида: казки / Сашко Дерманський. Намалювала Любка Франко. — К.: Фонтан казок, 2017. — 48 с., іл. 
У День народження до привида Сашуки Писуки прийдуть у гості всі його друзі-привиди - і Зловісна Марта, і Гарнюня Гапуня, і Балухатий Блюм, і Рудий Зуб, і Май Онес, і навіть Зелепонь Квартальна... І в кож¬ного буде своя історія - химерна, розбишацька, страшненька, повчаль¬на, добра - і неодмінно весела! Адже ці цікавущі казки розказав для вас найвеселіший український дитячий письменник, справжній улюбле¬нець малюків Сашко Дерманський. А намалювала їх в оригінальній техніці акварелі по тонкому шовку найрадісніша українська дитяча художниця Любка Франко.
А ще серед гостей-привидів буде хтось маленький, з голови до ніг за-горнутий у простирадло, хто дуже любить смакувати ірисками. Цікаво, хто це?..

    
    Нестайко В. 3. Дивовижні пригоди в лісовій школі: Сонце серед ночі. Пригоди в Па вутинії / Всеволод Нестайко; мал. В. Харченка. — X. : ВД «ШКОЛА»,— 208 с. — (Серія «Дитячий бестселер».)
      Перша книга Всеволода Нейстайка, яка включає дві частини, що започаткували найзнаменитішу серію про незвичайні пригоди у дивовижній лісовій школі для звірят нерозлучних друзів зайчика Косі на прізвище Вухань та їжачка Колька на прізвище Колючка. У першій частині книги «Сонце серед ночі» Кося і Колько вступають до лісової школи, знайомляться із неперевершеними вчителями і сміливо допомагають своєму однокласнику Вовчику вийти із небезпечної та неприємної халепи. І другій частині «Пригоди в Павутинії» друзям довелося позмагатися зі злим заморським чарівником Ледарилом Дурандасом.




   
     Дивовижні пригоди в лісовій школі: Загадковий Яшка. Сонячний зайчик і Сонячний вовк / Всеволод Нестайко ; мал. В. Харченка. — X. : ВД «ШКОЛА», 2017. — 128 с. — (Серія «Дитячий бестселер».) 
     На нерозлучних друзів Косю Вуханя та їжачка Колька Колючку чекають надзвичайні пригоди. Напередодні Нового року вони потраплять у полон до злогопана Крижана, від якого їх рятуватимуть Дід Мороз, Снігуронька і загадковий Яшка, а ще їм доведеться вступити у двобій з підступним паном Мороком, Бабою Ягою та Бабаєм. Лише за допомогою Сонячного зайчика вони зможуть подолати темні сили! Захопливу оповідь супроводжують чудові ілюстрації! 






   
     Нестайко В. 3. Дивовижні пригоди в лісовій школі: Секрет Васі Кицина. Енелолик, Уфа і Жахоб’як/ Всеволод Нестайко; мал. В. Харченка. — X. : ВД «ШКОЛА», 2017. — 128 с. — (Серія «Дитячий бестселер».) 
    У другій книзі серії пригод Всеволода Нейстайка вихованці музичної лісової школи знайомляться із рудим котиком Васею Кицином і поринають у вир нових несподіваних пригод. Їм необхідно розкрити секрет котика Васі, і в цьому допомагає мудрий Бровко Барбосович. У другій частині звірятам доведеться познайомитися із кумедними прибульцями з іншої планети дракончиком та двома мавпочками.






       
  Дивовижні пригоди в лісовій школі: Таємний агент Порча і козак Морозенко. Таємниці ліцею «Кондор» / Всеволод Нестайко; мал. В. Хар-ченка. — X. : ВД «ШКОЛА», 2017. — 128 с. — (Серія «Дитячий бестселер».)
      Остання четверта книга про маленьких друзів - довговухого Косю та колючого Колька із музичної лісової школи та їхні захоплюючі пригоди. Ви дізнаєтеся про підступного агента Порчу, який псував їжу в школі та домівках звірят за вказівкою Баби Яги та Кощія, мужнього козака Морозенка - сина Діда Мороза, який допоміг позбутися Порчі і сам отримав допомогу від маленьких звірят, невдаху-терориста, забіяку Грифа, який мало не втонув в озері і врятувався завдяки професору Кваквакуму.




   Веселі пригоди Мицика і Кицика / Юхим Чеповецький; пер. Н. Забіли; мал. В. Харченка. — X.: ВД «ШКОЛА», 2017. — 160 с. — (Серія «Дитячий бестселер»).
       Веселі історії про пригоди мишенятка Мицика та його вірного товариша кота Кицика навчать маленького читача дивитися на все з оптимізмом та знаходити вихід із будь-яких несподіваних ситуацій. Особливістю книжки є подані після кожного оповідання вірші, завдання на кмітливість, схеми саморобок, рецепти, фокуси та інші цікавинки. Прочитавши книгу до кінця та здобувши відповідні навички, кожен юний читач отримає диплом фахівця з мишознавства та котології.


    Знайомтесь: детектив Нишпорка. Нові клопоти детектива Нишпорки / Касдепке Ґжеґож ; пер. з польської І. Котлярської-Фесюк. — X. : ВД «ШКОЛА», 2016. — 144 с. — (Серія «Нова дитяча книга».)
     Ласкаво просимо до детективної агенції «Рожеві окуляри»! Пліч – о - пліч з кумедним диваком детективом Нишпоркою читачі навчаться ло¬гічно мислити та робити висновки, розгадуючи цікаві загадки. А загадок для малечі у звичайному будинку чимало: де поділися шкарпетки з дель¬фінами чи хто зламав повітряного змія? Втім, робота не буде легкою — адже на п’яти наступає підступний та небезпечний детектив Мертвяк з детективної агенції «Чорнокнижник».



   Зачіпки детектива Нишпорки. Канікули детектива Нишпорки / Касдепке Ґжеґож ; пер. з польської І. Котлярської-Фесюк ; іл. Пьотра Рихеля. — X. : ВД «ШКОЛА», — 136 с. — (Серія «Нова дитяча книга».)
      Детективна агенція «Рожеві окуляри» працює на повну силу. Для неї нема ні канікул, ні вихідних, адже щодня може щось трапитися... Тому детектив Нишпорка пильнує й уважно розглядає кожну річ чи підозрілу людину, тим паче якщо ця людина — небезпечний суперник де¬тектив Мертвяк. І якщо пан Нишпорка таки знайде якусь зачіпку, то ро¬бота буде всім: розгадувати ту зачіпку доведеться і йому, і читачам.

 



  Обережно! / Гжеґож Касдепке ; пер. І. Котлярської-Фесюк ; мал. А. Гулевича. — X. : ВД «ШКОЛА», 2017. — 64 с. — (Серія «Нова дитяча книга».)
Мабуть, найбільше нещасних випадків трапляється з дітьми у власних до-мівках. Чи можна цьому запобігти? Значною мірою — так. Треба застерегти їх від конкретних загроз. Гострі предмети, гарячі рідини, отруйні речовини — все це може бути небезпечним. Але зауважте: «застерегти» — не означає «налякати»! Да¬вайте говорити з дітьми, жартувати, сміятися — і давайте читати цю книжку. І цьо¬го дійсно вистачить.






 Вирушаєте у мандри і не знаєте, яку книжку обрати для читання у дорозі? Шукаєте твір, який ідеально пасував би до морського узбережжя і вашого відпочинку? Є кілька чудових і безпрограшних варіантів, як поєднати найкращі літні локації і читання.



     Гра престолів : Роман / Джордж Р. Р. Мартін ; Пер. з англ. Н. Тисовської. — К. : Вид. група КМ-БУКС, 2017. — 800 с. : іл. (Пісня льоду й полум’я ; кн. 1).
   Фантастична сага «Пісня льоду й полум’я» давно завоювала сер¬ця читачів у всьому світі, перекладена більш як на 20 мов і продається мільйонними накладами. Перша книга циклу — «Гра престолів» — це захопливий світ Сімох Королівств, де літо й зима тривають по кілька років, з півночі наступають загадкові й моторошні вороги, а вельможні родини ведуть ненастанну війну за престол.








   
   Подив і тремтіння [Текст] : роман / Амелі Нотомб; переклад із фр. Віктора Шовкуна. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. - 128 с.
    Це найвідоміший роман бельгійської письменниці, удостоє¬ний премії Французької академії, перекладений багатьма мовами.
      В основі роману — глибокий конфлікт двох традицій і культур: Сходу й Заходу. Героїня народилася в Японії й тепер повернулася туди працювати у великій токійській компанії. Дівчина робить спроби приносити користь, але ментальне провалля, яке пролягло між нею й роботодавцями, постійно призводить до неприємностей.






     Чорний ліс : роман / Андрій Кокотюха ; передм. І. Патриляка. — 3-тє вид. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного До¬звілля», 2018. — 304 с.
     У Чорному лісі на Волині українці воюють відразу на три фронти: з німцями, росіянами та поляками. Головний герой — колишній міліціонер, зек, радянський диверсант — мусить розібратися в тому, хто друг, а хто ворог. У нього нині одна мета — зрозуміти, на чиєму боці правда, і відстоювати її зі зброєю в руках.











      Глибоко під водою : роман / Пола Гоукінз ; перекл. з англ. Г. Яновської. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного До¬звілля», 2018. — 320 с.
    Затон Утоплениць біля тихого англійського містечка. Над ним — стрімка скеля, з якої протягом століть стрибали чи просто падали в темну воду жінки. Письменниця Нел Ебботт, зачарована моторошними переказами та легендами, починає писати роман про це місце... А потім її тіло знаходять у затоні. Ведеть¬ся розслідування, і невдовзі стає зрозуміло, що мешканці містечка щось при¬ховують. їхню свідомість віками отруює зло, яке ховається в обтяжених чорни¬ми таємницями водах затону. Кожен із цих людей має свою зловісну таємницю. Чи встигне детектив Шон Таунсенд розгадати її до того, як вода затону прийме у свої глибини нову жертву?



    Червоний: роман / Андрій Кокотюха; передм. В. Кіпіані ; худож. Н. Переверзєва. — 2-ге вид. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2017. — 320 с.: іл.
    Їм закидають масові вбивства вчителів. Бандерівцям місце в ГУЛАГу, де вони... можуть бути корисними. Замість скніти в таборах, ватажок повстанців Данило Чер¬воний наводить там лад! і нехай він планує втечу, йому єдиному до снаги підкорити своїй волі ув’язнених. Як це було, розкажуть три свідки, три запеклих вороги Данила: міліціонер, чекіст і в’язень-червоноармієць. Не шукайте Червоного ані серед живих, ані серед мертвих, шукайте серед овіяних легендою!






    Зазирни у мої сни : роман / Макс Кідрук. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. — 528 с. : іл.
     На що здатний батько заради порятунку сина, якого поглинає примара, котра оселилася у снах? Мирону Бєлінському доведеться шукати відповідь на це за¬питання самому: його батько покинув родину дуже давно і без пояснень, його друзі не здогадуються про те, що відбувається з маленьким Тео. Мирон про¬ковтне зраду найближчої людини, знехтує порадами лікарів, відмовиться від кар’єри і навіть дозволить ученим зазирнути в мозок свого сина. Та чи допомо¬же це здолати силу, яка заволоділа думками Тео? Силу, яка поза життям і смертю, поза добром і злом? І чи не занадто високою буде ціна?




       Де немає Бога : роман / Макс Кідрук. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. — 480 с.: іл.
     Доведена до відчаю українка з великою сумою грошей, яка ігнорує дзвінки від чоловіка. Росіянин-пілот, який намагається приборкати аерофобію після загибелі коханки в катастрофі рейсу МН17. Найвідоміший політик Баварії на пікові кар'єри, який ненавидить свою роботу. Гравець американської Націо-нальної футбольної ліги, життя якого розвалилося після одного невдалого ро-зіграшу. Таємний папський кардинал, який прямує до країни, де офіційно не існує Католицької церкви... Незнайомці з різними долями. Єдине спільне для них — рейс 341, і він веде до найбільшого випробування в їхньому житті.
     «Де немає Бога» — спроба збагнути, чи є всередині нас те, що втримує від перетворення на звірів у місці, де не діє мораль, у місці, де немає Бога.



Немає коментарів:

Дописати коментар