четвер, 6 червня 2019 р.

«Методичний десант» відвідав книгозбірні симоненкового краю

     Сільська книгозбірня – це доволі складний механізм. Вона як соціокультурний заклад надає інформаційні, просвітницькі, дозвіллєві послуги необхідні місцевій громаді,і, водночас, внутрішня її діяльність ґрунтується на суворому дотриманні бібліотечних стандартів та технологічних вимог. Завдання методичної служби центральної книгозбірні імені Володимира Малика здійснювати моніторинг діяльності бібліотечних закладів району, відслідковувати динаміку змін у їх роботі, визначати проблемні зони та підказувати шляхи їх вирішення.

     У перші дні червня «методичний десант», у складі провідного методиста Наталії Мусієнко та методиста I категорії Лідії Іваненко, здійснив робочий виїзд до Тарандинцівської, Губської та Біївецької сільських бібліотек. Відразу хочеться відзначити високий рівень організації праці у цих закладах. Кожна бібліотека має «своє обличчя». Тарандинцівська сільська бібліотека-філія (завідувач Любов Таркані) на фоні відвіданих закладів найбільше відповідає потребам часу – просторе світле приміщення, сучасна література, комп’ютерна техніка та Інтернет. 
    Губська сільська книгозбірня (бібліотекар I категорії Олександра Цебро) сповна виконує свою творчу місію. На її базі дієво працює дозвіллєвий читацький клуб «РУКОДІЛЛЯ», завдання якого залучення краян до творчого процесу,  а різноманітна соціокультурна діяльність спрямована на задоволення інтересів місцевої громади.
      Бібілотека села Біївці (бібліотекар 2 категорії  Лідія Хрипун) – це затишний куточок для читання та спілкування. Вражає кількість та тематичне розмаїття періодичних видань, на які люб’язно виділила кошти Бієвецька сільська рада (сільський голова Ніна Остапенко).
     На жаль, в I півріччі Тарандинцівська і Губська сільські бібліотеки залишилися без періодичних видань, а користувачі бібліотек - без цікавої та корисної інформації, хоч сільський голова  Анатолій  Тітенко  зазвичай віднаходить можливості підтримувати  бібліотеки. Відрадно, що необхідна сума на II півріччя виділена і мешканці Тарандинцівської громади будуть з найсвіжішою інформацією.
    Як добрі господині у своїй домівці, так і наші бібліотекарі ділилися своїми напрацюваннями. Методисти ознайомились з організацією каталогів та картотек, звернули увагу на актуальність книжкових виставок та інформаційних зон; правильність оформлення соціокультурних заходів; вивчили стан ведення облікової документації та зберігання книжкового фонду. Також районні спеціалісти підказали стратегію  та тактику подальшого розвитку книгозбірень, порадили колегам варіанти кращого зонування приміщення.
    Результати робочих поїздок вкотре доводять: для тих, хто любить свою професію, працює творчо, креативно, впроваджує інноваційні форми роботи, того сільська книгозбірня сповна реалізує свою основну місію – дієвого культурного закладу місцевої громади. 
   А наш «методичний десант» з нетерпінням очікує нових зустрічей  на теренах  Лубенського району.













Немає коментарів:

Дописати коментар