вівторок, 18 червня 2019 р.

Сторінками дитячих книг Є.Наумова

    На Україні  Євгена Наумова знають як талановитого дитячого письменника, журналіста, літератора.  Багато писав він для дітей: казки, пригодницькі повісті, оповідання. Євген Іванович пішов з життя, але його твори ще довго житимуть і увіковічуватимуть пам’ять про нього. Світло його душі, перелите в численні талановиті книги, буде ще довго зігрівати дитячі серця.
       Тож нещодавно в районній книгозбірні для дітей ім.О.Донченка вшанували пам’ять письменника-казкаря, представивши відвідувачам бібліотеки  літературно-життєвий шлях нашого земляка та книжкову виставку «Кольорова Арктика».

      Євген Наумов за фахом – штурман далекого плавання, приїхав із Крайньої Півночі  на Лубенщину з цілим міхом захопливих казок. Замість зайчиків і котиків, поширених у нас, його героями стали  кити, моржі, песці, нерпи, кайри та россомахи. Під пером спостережливого письменника «біла безмовність» Арктики стала голосистою і різнокольоровою. Читач бачить і рожеву чайку, і сині крижинки, і північне сяйво, і плямистий килим нерп, що відпочивають на крижині, і фонтани води, які пускають кити, і хвилі, що змінюють свій колір в залежності від нострою моря; камені, шо  тріщать від лютого морозу, наче перемовляються один з одним якоюсь тріскучою мовою. 
    Цікаві казки письменника, дивні картини північної природи, захоплюючий опис Заполяр’я зачаровують  дітей, дарують їм гарний настрій, розширюють географічний горизонт та пізнання українських малюків.

Немає коментарів:

Дописати коментар