середу, 5 червня 2019 р.

Теплим сонечком зігріте по землі крокує літо.

      Ура! Канікули! Літо – найулюбленіша пора усіх дітей. Чимало  мріють про відпочинок коло моря, дехто вирушить у захоплюючі подорожі до давно омріяних міст і місць. Та чи можна уявити навіть найцікавіший відпочинок  без книжки?
Розпочали роботу пришкільні табори відпочинку. Тож бібліотекарі центральної книгозбірні Володимира Малика разом зі своїми сільськими колегами відкрили сьогодні бібліотечний NON-STOP «Книжкове літо - 2019».
      Літо – це канікули з веселими іграми, забавами, пригодами та …книжковими дивами. Тому активним, пізнавальним, пам’ятним, наповнений яскравими враженнями і гарним настроєм  став захід   в пришкільному таборі «Калинка» Тарандинцівської ЗОШ І-ІІ ст. ім. В.А.Симоненка.

       Дітей привітали сільський голова  Анатолій Тітенко та директор Лубенської ЦБС Валентина Сьомак.
     Естафету перейняв Олександр Печора, український літератор - поет гуморист, пісняр, автор чудових дитячих збірок. Школярі з захопленням слухали його вірші, відгадували акровірші, за що маленькі розумники отримали поетичні збірочки автора.
Продовженням заходу став виступ Лілії Ширстової, фахівця місцевого центру  правової допомоги. Вона розповіла про основні права дитини закріплені законодавством. Серед загальних прав дитини, які гарантуються міжнародним та національним законодавством, як правило виділяють наступні: право на життя; право на охорону здоров'я і безоплатну кваліфіковану медичну допомогу; право на безпечні умови для життя і здорового розвитку тощо. 
    Для закріплення знань про права пані Лілія провела низку експрес - ігор та ситуаційних завдань і разом із школярами говорили також і про обов’язки, адже право і обов’язок ідуть поряд. Наприкінці заходу школярі мали змогу виступити біля «відкритого мікрофону». Найактивніші отримали «Паспорти прав дитини». 
      Далі діти мали чудову нагоду поринути у дивовижний світ Китаю. З традиціями та цікавими фактами  Піднебесної  познайомила школярів Наталія Мусієнко, провідний методист бібліотеки Малика.  Це надихнуло учнів  на створення діхтариків - символа  Китаю. Провела майстер-клас «Арт-дотик до Китаю» Олександра Цебро, бібліотекар Губської сільської бібліотеки. Було приємно, що виготовляли  діти їх як для своїх мам, так і для гостей.
     Та на цьому свято не закінчилося. На шкільному подвір’ї діти взяли участь у вже традиційному квесті «Дитячих мрій країна - чудова та чарівна», який підготувала і провела  Олена Самойленко - провідний бібліотекар відділу обслуговування. В ході квесту діти охоче розгадували  ребуси, шукали на карті Європи літературні персонажі, приймали участь у конкурсах. Любов Таркані, завідувач Тарандинцівської сільської бібліотеки і Лідія Тітенко, шкільний бібліотекар влаштували книжкову виставку, на якій представили найновіші дитячі книжки. Галина Мощіль та Лідія  Хрипун (бібліотекарі Карпилівської і Біївецької сільських бібліотек) пригощали малечу вікторинами та загадками. Кожна дитина отримала  приз та солодощі.
     Ми  щиро  вдячні народному депутату України Костянтину Іщейкіну, який допоміг  зробити свято в Тарандинцях веселим і солодким.
     «Канікули з книгою» – стартували. Двері бібліотеки широко відкриті для дітей протягом всього літа. 
























Немає коментарів:

Дописати коментар