вівторок, 18 червня 2019 р.

Анна Ахматова: спочатку жінка, потім поет.


      На вечір читацьких уподобань зібралися учасники клубу «У дружньому колі» Лубенської центральної районної бібліотеки  імені Володимира Малика. Захід було присвячено 130 річниці від дня народження поетеси, перекладача, літературознавця, Анни Андріївни Ахматової. Вона була і залишається однією з найбільш значущих постатей російської  літератури ХХ століття.
         Ведучою дійства стала  людина безмежно закохана у творчість геніальної поетеси, учасниця клубу Наталія Михалівна Ларікова.  Анні Ахматовій судилося прожити довге життя, сповнене такого ж трагізму, як і час, в який вона жила. 
Цікавою та змістовною була розповідь Наталії Михайлівни про нелегкий шлях, що випав на долю поетеси. Незважаючи на те, що Анна Ахматова  вважається класиком російської літератури, багато сторінок її біографії  пов'язані з Україною. Тут вона народилася, всі найважливіші події її життя   відбулися на нашій землі. Саме на них звернула увагу  ведуча  в своєму виступі. На доповнення розповіді  учасники заходу переглянули  відео презентацію підготовану працівниками бібліотеки. На великому екрані були продемонстровані світлини поетеси та її родини, а також людей, що відіграли важливу роль у житті Анни Ахматової.
        А далі  присутні поринули у світ прекрасної, чарівної поезії.  Лунав у запису голос самої майстрині пера,  вірші геніального автора прочитала  Наталія Ларікова, звучали пісні на слова Анни Ахматової.  Ліричні твори, наповнені світлом і музикою, пронизані цілою гамою почуттів: від ніжної закоханості – до трагічної печалі з ревнощів, від шаленого щастя – до безнадії, полонили вразливі  серця учасниць заходу. Недаремно поезію Анни Ахматовою називають книгою жіночої душі.
        Творчість поетеси надихнула  до написати власних віршів учасницю клубу Наталію Норку. Вона прочитала їх присутнім.
          Завершився  захід оглядом виставки «Голос срібного століття. Анна Ахматова»







Немає коментарів:

Дописати коментар