четвер, 27 червня 2019 р.

Закон - над  усе

     У пору  літнього сонцестояння, коли природа радіє найдовшим дням у передчутті  жнив, разом зі щедрістю полів до нас приходить щороку свято – День Конституції України.  До цього всенародного свята працівники районної  бібліотеки для дітей ім. О.Донченка оформили книжкову виставку- панораму  «Конституція України:  вимір історії і часу».
     Конституція – наш дороговказ у розбудові успішного майбутнього і головний оберіг державності. Сьогодні ми  по праву пишаємося незламним духом нашого народу, пишаємося ідеями сьогодення, які уособлюють патріотизм, силу духу й віру, стверджуємося у міжнародній спільноті як вільна країна. 

    Юні відвідувачі бібліотеки ознайомилися з правами та обов’язками громадян України.  Адже розділ  про права людини – один із найважливіших у Конституції нашої держави, яка утвердила реальність української національної  державності,  визнала  людину найвищою соціальною цінністю. Діти також отримали цікаву і корисну інформацію про державні символи, які осяюють наше життя, зміцнюють сили українців.
 Маленькі патріоти добре усвідомлюють, що бути українцем – це щиро любити свою Батьківщину, дотримуватися законів нашої держави, займати активну громадянську позицію. Кожен, хто хоче, щоб у спільному Домі-Державі всі жили щасливо, повинен добре знати Конституцію, розуміти її, виконувати і боронити. 
     Цінність і виконання Основного Закону, неухильне дотримання прав і свобод та рівність всіх перед Законом – головне для побудови країни, де кожен відчуватиме себе вільно і захищено.






Немає коментарів:

Дописати коментар