пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

 
Відбувся черговий гурток взаємодопомоги

      26 листопада 2020 року у приміщенні Войнихівської сільської бібліотеки відбувся черговий гурток взаємодопомоги для літніх людей. Подібні гуртки допомагають емоційно підтримати найбільш уразливу до коронавірусу групу людей, надати їм інформацію про захист від хвороби та забезпечити посильною гуманітарною допомогою у вигляді масок і антисептиків. 

   Організували зустріч громадська організація «Твій Світ», Лубенська районна бібліотека ім. Володимира Малика, громадська організація «Спілка жінок – трудівниць «За майбутнє дітей України» та клуб «Надвечір’я». 

   Учасників зустрічі вітальним словом підтримали директорка районної книгозбірні Валентина Сьомак та голова спілки жінок – трудівниць Раїса Кошель. Присвятили гурток темі розпізнання шахрайства на тлі пандемії коронавірусу та психологічній допомозі. Психологиня проєкту Юлія Пода поділилася статистичними даними щодо проблем, з якими стикаються особи похилого віку під час коронакризи та приділила увагу порадам для збереженні психічного здоров'я. Учасники також із задоволенням виконали інтерактивні вправи на емоційне розвантаження. На завершення зустрічі особи похилого віку отримали господарські пакунки із засобами захисту та особистої гігієни. 

    Захід відбувся у рамках проєкту «Соціальна підтримка та залучення до взаємодопомоги в умовах поширення COVID - 19 немобільних, маломобільних та мобільних осіб похилого віку, що мешкають у Лубенському та Гребінківському районах Полтавської області» за фінансового сприяння міні-гранту Проекту ЄС «Підвищення потенціалу ОГС соціальної сфери України», що фінансується Європейським Союзом і реалізується Благодійною організацією «Мережа 100 відсотків життя Рівне».








Немає коментарів:

Дописати коментар