пʼятницю, 13 листопада 2020 р.

 Мандруємо з нами до Естонії. 

        Країна розташована на південному березі Фінської затоки Балтійського моря. Північні її сусіди  -  Фінляндія та Швеція, південні -Латвія і Росія. Естонія – країна з унікальною історичною спадщиною, прекрасним Балтійським узбережжям і красивою природою. Велика кількість курортів, які розкинулися по всій території країни, ваблять тих, хто мріє покращити здоров’я і набратися сил, а красиві, старовинні міста зацікавлять шанувальників історії.

     Естонія - острівець справжньої Європи.  З одного боку, територія держави маленька, а з іншого — майже в кожному великому місті можна знайти для себе щось цікаве.

     Таллін - столиця країни,  найбільш збережене середньовічне місто Європи, яке оточене фортечною стіною. Найстаріші його будівлі  були споруджені  ще в XIII-XIV століттях. Чи не кожен з них  має свою історію, а число музеїв налічує кілька десятків.   Крім старої частини міста, інтерес представляють парки Глехни і Кадріорг, район Піриту, порт, зоопарк і телевежа. 

     Нарва. Розташований на самому кордоні. З визначних пам'яток  тут є чудово реставрований лицарський замок Германа, мальовнича набережна і ряд будівель XVII-XIX століть, серед яких ратуша і магазея (комора), де сьогодні розміщена картинна галерея. 

     Тарту. «Мозок Естонії», це місто знамените своїм університетом. Крім того, саме в ньому знаходиться естонське Міністерство освіти і науки. З визначних пам'яток, крім старовинних будівель варто виділити сучасний науково-освітній центр АХХАА.

    Пярну. Головний пляжний курорт Естонії. Крім знаменитої набережної, в місті збереглися залишки укріплень XVII-XVIII століть і цілий ряд історичних будівель, багато з яких пристосовані під музеї.

      Хоча Естонію з повним правом можна вважати материковою державою, частина її розташована на островах. Сааремаа найбільший них. Його місто Курессааре, користується популярністю у туристів завдяки середньовічному Єпископському замку. Острів Хийумаа крім родючої землі і мальовничих пляжів, славиться своїм парком Сууремийса. Рухну представляє інтерес, в першу чергу завдяки дерев'яній церкві святої Магдалени, побудованої ще в 1643 році. На острові Кайссар знаходиться нині дійсна готична каплиця Кассари, пам'ятник архітектури XVII-XVIII століть.






Немає коментарів:

Дописати коментар