пʼятницю, 6 листопада 2020 р.

 ЇЇ роман підкорив серця  читачів усього світу.

        8 листопада виповнюється 120 років від дня народження Маргарет Мітчелл. Вона не написала тисячі книг, але її єдиний твір «Віднесені вітром» приніс письменниці світову славу та й досі користується популярністю. Роман отримав Пулітцерівську премію і був перекладений 37 мовами світу. Екранізація вийшла у 1939-му – всього через три роки після публікації книги. На прем'єрі були присутні зірки Голлівуду, актори, що знялись у головних ролях, Вів'єн Лі та Кларк Гейбл. Віддалік від кіношних красенів стояла скромна худенька жінка в капелюшку. Шалений натовп не помічав її. А це була Маргарет Мітчелл - авторка твору, який ще за життя письменниці став класикою американської літератури.

    Пропонуємо вашій увазі цікаві факти про роман «Віднесені вітром».

    Мітчелл написала книгу від нудьги, бо через перелом щиколотки була змушена звільнитися з улюбленої роботи та багато часу проводити в ліжку.

      У перший день роботи над романом автор написала його останню главу. Потім рушила далі, проте першу главу вона, можна сказати, вимучила, адже версій першого розділу було цілих 60. В результаті, Маргарет писала книгу 10 років, по 6-8 годин на день.

     Практично ніхто не знав про те, що Маргарет працює над романом, навіть її родина.

     Скарлетт спочатку звали Пенсі Та. Можливо, так було б й досі, якби видавець  не попросив    змінити  ім'я  головної  героїні.

    Автор, як і багато читачів, не знала яка подальша доля Скарлетт і Ретта. Мітчелл не раз зізнавалася, що відкритий фінал народився невипадково - вона і сама для себе не знала, чим же все-таки закінчилася історія Скарлетт і Ретта. "Можливо, Ретт знайшов би собі іншу, кого - небудь простіше", - сказала вона в інтерв'ю журналу "Yank" в 1945 році.

    Екранізація книги встановила рекорд за вартістю придбаних авторських прав. У 1936 році Мітчелл продала права на екранізацію роману за 50 000 доларів - на ті часи це був абсолютний рекорд.




Немає коментарів:

Дописати коментар