неділю, 1 листопада 2020 р.

 
Черговий гурток взаємодопомоги на тему психологічної адаптації в умовах карантину 

    27 жовтня 2020 року на повір’ї дитячої районної бібліотеки ім. О. Донченка відбувся черговий  гурток взаємодопомоги для літніх людей.  Організували тематичну зустріч Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з районною книгозбірнею. Темою зустрічі обрали обговорення  дієвих порад щодо психологічної адаптації осіб похилого віку в умовах карантинних обмежень. 

      В умовах погіршення епідемічної ситуації в регіоні та країні особливу увагу фахівці проєкту приділяють емоційній підтримці та інформуванню осіб похилого віку про захист від коронавірусної інфекції. 

     Тож, під час зустрічі психолог проєкту Юлія Пода ознайомила присутніх з коронавірусною психологією. Зокрема, звучали поради, щоб перестати панікувати через COVID -19, як дивитися на ситуацію тверезо, зосереджуватися на тому, на що ми можемо впливати, та перестати сильно і часто хвилюватися.  Корисними також були посильні фізичні вправи, які виконали учасники гуртка, адже фізкультура, інформаційна дієта та гігієна рук - «золоті» правила під час карантину. 

     На завершення заходу учасники отримали гуманітарну допомогу у вигляді гігієнічних наборів з антисептиками та засобами індивідуального захисту (масками та серветками). Захід пройшов з дотриманням усіх карантинних обмежень. 

      Гурткок відбувся у рамках проєкту «Соціальна підтримка та залучення до взаємодопомоги в умовах поширення COVID - 19 немобільних, маломобільних та мобільних осіб похилого віку, що мешкають у Лубенському та Гребінківському районах Полтавської області» за фінансового сприяння міні-гранту Проекту ЄС «Підвищення потенціалу ОГС соціальної сфери України», що фінансується Європейським Союзом і реалізується Благодійною організацією «Мережа 100 відсотків життя Рівне».


Немає коментарів:

Дописати коментар