вівторок, 26 квітня 2016 р.

Чорнобиль… Трагедія… Пам’ять…

У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа  ХХ сторіччя – аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції. 30 років віддаляє нас від цієї трагедії, але той чорний день продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. 


       26 квітня є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу. Пригадати ті страшні події 30-літньої давності мали змогу читачі абонементу центральної районної бібліотеки імені Володимира  Малика. Протягом дня 26 квітня у фойє бібліотеки демонструвалися документальні матеріали: відеозйомка наслідків трагедії одразу після вибуху «Спецпроект: Чорнобиль», фото із «зони відчуження» та світлини страшного запустіння та руйнації з міста – привида Прип’яті. Також увазі відвідувачів була запропонована презентація «Довга тінь Чорнобиля», де наведено сумну статистику наслідків техногенної катастрофи. 
Трагедія, що сталася на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року не має минулого часу. Вона є пересторогою для людства, уроком не тільки для нинішнього покоління, а й для майбутнього. Заходи, які проводяться у бібліотеках – це ще одне нагадування усім, що використання атомної енергії, з одного боку – доволі заманлива перспектива, а з іншого – один невірний крок і катастрофа неминуче зачепить усе людство. Не варто забувати те, що людина – істота недосконала, і все, створене нею, може дати похибку.






Немає коментарів:

Дописати коментар