пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

Великодній настрій


     Передсвяткова атмосфера, у переддень Великодня, запанувала на абонементі Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика, а сприяла цьому  виставка –  інсталяція «З Воскресінням Христовим». Великодня виставка своїм колоритом притягувала погляд кожного відвідувача і дарувала всім святковий настрій. Вона ясніла, мов весняне  різнобарв’я: яскраві писанки, серветки, цілий ряд корисних порад та рекомендацій з приготування та оформлення пасхальних страв. А родзинкою виставки стала вервичка Великодніх рушників. Ці святкові убранства вишили вправні майстрині – читачки нашої бібліотеки: Любов Нестеренко, Марія Кайда, Ніна Бородавка, Світлана Ставицька, Олена Сьомак та Лариса Гончарук.
Пасхальна вишивка – це один з найважливіших атрибутів святкування Великодня. Вишивають рушник хрестиком або гладдю. Незмінною є традиція – свій Пасхальний рушник, жінка повинна вишити сама, вкласти в нього свою душу, поєднати ті кольори та візерунки, які подобаються саме їй. Такий рушничок, вишитий господинею, стає сімейною реліквією, оберегом та святинею. Відрадно, що у такій відповідальній справі, бібліотека відіграє значиму роль. Наші читачки – вишивальниці добирали малюнки для своїх Великодніх рушників з періодичних видань книгозбірні.
      А ще, бібліотекарі абонементу, вітають всіх зі святом!
    Нехай у Великдень ваші душі будуть багаті на добро, як святковий стіл, чисті, як Великодній рушник і веселі, як українські писанки.







Немає коментарів:

Дописати коментар