вівторок, 26 квітня 2016 р.

До 30-х роковин  Чорнобильської аварії

«Чорнобильська трагедія: І мертвим,  і живим та ненародженим…»

                            Сергій Красильніков
(Виставка авторської книги)




          Є в нашій історії дати, про які,  скільки б не минуло часу, ми зобов»язані пам»ятати – заради себе, заради майбутнього, заради тих, хто заступив нас перед бідою.  Одна з таких дат- роковини Чорнобильської  аварії, найжахливішої техногенної катастрофи ХХ століття. Вже 30 років слово «Чорнобиль» болем відлунює у серцях мільйонів людей. Страшна катастрофа стала чорною точкою відліку- життя розділилося на до і пісня аварії. Але, що найважливіше, для багатьох людей часу «після аварії» вже не існує…
        Двотомник Сергія Красильнікова, учасника тих подій «Чорнобильська трагедія: І мертвим,  і живим та ненародженим…» - це видання – великого Чорнобильського літопису. На його сторінках автор відтворив історію ЧАЕС, очевидців чорнобильського пекла. Унікальні світлини і безжалісні факти повертають нас у ті дні, воскрешають пам'ять про людей, які одними з перших кинулися приборкувати «мирний атом». 
         Ця книга – нагадування кожному про високе покликання людини, про величезну особисту відповідальність за долю життя на Землі, за долю всього людства.
Книгу  центральній районній бібліотеці імені Володимира Малика 26 квітня 2016 року, в день роковин Чорнобильної катастрофи, презентував  Володимир Пилипенко, екс-народний депутат  України.
                               

Про автора


Сергій Петрович Красильніков
      Народився 15 січня 1951 року в містечку Басарабка (Молдова) в родині військовослужбовця. Вищу освіту здобув у Київському інженерно-будівельному інституті. За фахом – інженер-будівелиник.
      З 1987 до 1993 року працював на ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
   У 1988 році, у  складі рятувального загону ВО «Спецатом», брав участь у ліквідації наслідків землетрусу у Вірменіі.
   З 1994 року очолює Спілку інвалідів Чорнобиля Святошинського району міста Києва.
Член Організаційного комітету України з підготовки та проведення заходів до 20-х роковин Чорнобильської катастрофи (2006 р.)
     Постійний член Кординаційної ради Чорнобильських громадських організацій міста Києва та  Кординаційної Ради громадських організацій Святошинського району міста Києва.
       Одружений, має доньку (1990 р.н.) та сина (1991 р.н.).
       Інвалід І групи, прикутий до інвалідного візка.

Колектив Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика  щиро дякує  Сергію Красильнікову.  Хай вам, шановний авторе, здоровиться і будеться.

Немає коментарів:

Дописати коментар