суботу, 2 квітня 2016 р.

УКРАЇНСЬКІ ОБЕРЕГИ СВОЇМИ РУКАМИ

Серед багатьох оберегів, які поширені в Україні, найсвітліший – це лялька-мотанка. Це і незвична іграшка, і цікавий сувенір, і оригінальний подарунок, і дуже сильний оберіг.
Здавна у кожній родині лялька-мотанка була берегинею роду. Сила оберегу – це добре посилання і праця майстра, думки та почуття власника і, звісно ж, сила древніх символів.
Щоб зрозуміти сутність мотанки, варто лише відшукати в собі чарівний дитячий світ маминої пісні чи дідової казки, збагнути коріння народної пам’яті.

Мистецтво створення стародавніх ляльок-оберегів відроджується. Працівники районної бібліотеки для дітей ім. О. Донченка залучають всіх охочих діток до манливого світу ляльки-мотанки, яка є віддзеркаленням прадавньої культури, традицій, світовідчуття наших пращурів.
Діти дізнаються про різновиди й призначення ляльок-мотанок, традиції, обряди й звичаї, які з ними пов’язані. З великим задоволенням опановують зовсім нескладні способи їх виготовлення. Залучаючи уяву, інтуїцію, творчу фантазію, життєвий досвід, маленькі майстри втілюють у своїх ляльках оригінальні, неповторні образи, даруючи радість собі, рідним і друзям. Адже лялька, зроблена власними руками, стає оберегом на шляху до щастя, гармонії й родинного затишку.
       



Немає коментарів:

Дописати коментар