пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

Еколого-просвітницька діяльність у бібліотечній справі

Всеукраїнська екологічна ліга (ВЕЛ) - це громадська організація, метою діяльності якої є покращення екологічної ситуації в Україні, формування збалансованого розвитку, підвищення рівня екологічної освіти і культури громадян, а також популяризація літератури природоохоронного спрямування. 
20 квітня в приміщенні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського для бібліотечних працівників Полтавської області керівник виконавчого комітету ВЕЛ Олена Шемет та координатор Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» Наталія Данилюк провели семінар-тренінг на тему «Еколого-просвітницька діяльність у бібліотечній справі». Присутні дізналися про акції, ініційовані Всеукраїнською екологічною лігою, зокрема «Батарейкам - утилізація», «Пестициди: зменшення ризиків» та ін., та переглянули відеоролики «Життя без сміття», «Екологічні права», «Збалансованість у природі». Також учасники під час тренінгу об’єдналися у команди, аби розробити свої тематичні природоохоронні проекти, такі як «Посади своє дерево», «Збережи ялинку»,  «Чисте повітря»,  «Нове життя джерел»,  «Прибери планету». В семінарі-тренінгу взяла участь завідуюча відділом обслуговування Лубенської ЦРБ імені Володимира Малика Олена Самойленко.
Завдяки корисній і змістовно поданій інформації, бібліотекарі області дізналися як під час своєї роботи можна формувати екологічний світогляд дітей та дорослих. На закінчення всі зареєстровані учасники семінару-тренінгу для поповнення фондів бібліотек, які вони представляли, отримали 3-й том Екологічної енциклопедії та комплекти літератури природоохоронного спрямування. 





Немає коментарів:

Дописати коментар